Siirry sisältöön
transval_bg_dark-orange

Kaha

Jatkuvan parantamisen malli

Asiakastyytyväisyys on kahalle ykkösprioriteetti

Nopea toimitusaika ja virheiden minimointi ovat avainasemassa logistiikkaketjussa. Kahalla tilauksien on oltava asiakkaalla tilausta seuraavana aamuna, pääkaupunkiseudulla jopa samana päivänä.

”Olemme tehneet Transvalin kanssa yhteistyötä menestyksekkäästi vuodesta 2008 lähtien. Transval hoitaa meillä pakkaamon ja lähettämön lisäksi puheohjatun keräilyn. Transvalin tuoma jousto ja sisälogistiikkaosaaminen yhdistettynä transaktiopohjaiseen hinnoitteluun palvelee tarpeitamme erinomaisesti. Kumppanuus tarjoaa meille joustavan kanavan henkilöstöresursseihin, eli saamme aina oikean määrän osaajia vaihteleviin tarpeisiimme”, kertoo Kahan logistiikkapäällikkö Seppo Niskanen.

Kaha_case_1280

 

Perinteikäs ja innovatiivinen autoalan tukkuri

Kaha tunnetaan voimakkaasti kehittyvänä ja luotettavana autoalan tukkurina, joka panostaa asiakaslähtöisesti toimivaan kokonaisuuteen: laadukkaat merkkituotteet, tunnetut ja arvostetut päämiehet, kattava valikoima, henkilöstön ja asiakkaiden tuote- ja myyntikoulutus, tehokas logistiikka ja monipuolinen markkinointi.

 

Asiakaslupaus strategian ytimessä

”Teimme vuonna 2007 strategisen päätöksen, lisäsimme saatavuutta.  Tämä linjaus johti joustavan henkilöstöresurssin tarpeeseen ja tämän muutoksen tueksi otimme mukaan kumppaniksi Transvalin vuonna 2008. ” Kahan rohkea liike kannatti – vaikutus jälleenmyyjiin on ollut erittäin positiivinen ja Kahan asema markkinoilla vahvistunut.

Yhteistyö Transvalin kanssa on laajentunut askel askeleelta ja syventynyt avoimeksi kumppanuudeksi, jossa jälleenmyyjien korkeatasoinen asiakaskokemus on yhteinen tavoite. ”Kyllä meille keskeistä on se, että asiakaslupauksiin pystytään vastaamaan. Toimitus on asiakkaalla seuraavana päivänä. Se on kova lupaus – kun tilausmäärät vaihtelevat viikonpäivinä jopa 25 % – mutta se pitää.”

 

Optimoitua joustoa Transvalin avulla

Yhteistyön vaikutukset näkyvät monella tasolla. ”Transval tuo lisäresursseja joustavasti alati vaihtuviin tilanteisiin. Näin saamme välittömästi osaavaa henkilöstöä hoitamaan keräilyn ja pakkaamisen maaliin ennen iltakahdeksaa. Tämä on meille erittäin arvokas apu – ja omin resurssein tämä ei olisi mitenkään mahdollista.” Niskanen korostaa Transvalin keskeistä roolia Lean-hankkeen läpiviennissä. ”Tulokset puhuvat puolestaan. Vuoden kestäneellä Lean-projektilla on ollut välittömiä vaikutuksia varaston layoutiin ja sitä kautta työn tuottavuuteen sekä myös työviihtyvyyteen ja –turvallisuuteen.”

Kaha_Case_A4_vaaka_2.3-1

 

Mittaaminen on paras peili jatkuvalle kehittämiselle

Kaha mittaa sisälogistiikkaansa jatkuvasti. ”Prosessin on toimittava tarkasti – meillä on tarkat kuukausitavoitteet niin läpimenon kuin toimitusten oikeellisuuden suhteen. ” Kaha on alan edelläkävijä ja panostaa jatkuvaan toiminnan kehittämiseen. Jatkuvan parantamisen malli on heillä keskiössä.

 

”Haluamme olla toiminnassamme aina piirun verran muita edellä. Tässä yhtälössä Transval pystyy tuomaan peliin osaamistaan kokemuksensa ja laajan toimintansa vuoksi, jolloin saamme uusia ideoita kokeiltavaksi ja käyttöönotettaviksi. Meille on hyötyä siitä, että Transvalilaiset kiertävät eri kohteissa. Pysymme kärryillä siitä, mikä voisi toimia ehkä meilläkin.”

 

Avoimuus rakentaa luottamusta joka päivä

Kaikesta näkee, että Kaha ja Transval pitävät yhdessä huolta jälleenmyyjille annetusta asiakaslupauksesta. Yhteistyö on toimivaa ja avointa, asioita viedään proaktiivisesti yhdessä eteenpäin.  Hyvä henkilökemia ja luottamus näkyvät kaikessa.  ”Pidän siitä, että Transval ei koskaan tyrkytä meille mitään, vaan olemme samalla puolella pöytää. Suoriteperusteinen hinnoittelumalli sopii toimintaamme erinomaisesti, ja avoimet laskentamallit kannustavat sekä meitä että Transvalilaisia aina parhaaseen mahdolliseen toimintaan. ”

 

kaha
Henkilö- ja hyötyajoneuvon varaosien ja lisävarusteiden, työkalujen sekä ajoneuvoteollisuuden komponenttien maahantuonti- ja tukkuliike
Perustettu 1934
Osa pohjoismaiden suurinta vapaan varaosakaupan konsernia K.G. Knutssonia, johon kuuluvat tytäryhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Eestissä, Liettuassa ja Latviassa
Yli 350000 nimikettä, joista saldollisia 85000
Varasto 26500 m2
Liikevaihto n. 80 M€
Henkilöstö 160 henkeä
www.kaha.fi
 
 

 

Tutustu myös

Haluatko pysyä ajan tasalla sisälogistiikan uusimmista virtauksista? Tilaa uutiskirje!

alkuunalkuun