Siirry sisältöön
Teollisuuslogistiikka1

TEOLLISUUDEN PALVELUKESKUKSET

Teollisuuden palvelukeskukset räätälöityinä moniasiakasympäristöinä

Transvalilla on teollisuuden projektilogistiikkaan sekä materiaalivirtojen hallintaan sopivat palvelukeskukset mm. Hyvinkäällä ja Tampereella. Palvelukeskukset vastaavat teollisuuden toimialan pirstaloituneisiin logistiikkatarpeisiin monipuolisilla tilaratkaisuilla, laajalla palvelukokonaisuudella ja joustavalla asiantuntevalla henkilöstöllä.

image(1)

Palvelukeskukset toimivat moniasiakasympäristönä, ja palvelut räätälöidään vastaamaan kunkin asiakkaan tarpeita. Samalla keskitämme omia toimintojamme parhaan palvelukokonaisuuden tuottamiseksi. Keskuksen palvelut kattavat teollisuuden tarvitsemat kokoonpanopalvelut, konepajapalvelut, pakkauspalvelut, projektilogistiikkapalvelut ja varaosatoiminnot sekä esimerkiksi varastointipalvelut. Näin asiakkaan tuotantotilat vapautuvat tehokkaaseen tuotantokäyttöön.

Palvelukeskukset teollisuusasiakkaan tuotannon ylivuototilanteissa

Perinteisesti tehdaslogistiikan palveluissa yleinen toimintamalli on se, että palvelua tuotetaan asiakkaan tiloissa. Teollisuuden palvelukeskuksessamme Hyvinkäällä tämä on voitu kääntää toisinpäin, asiakkaan tuotanto on tullut palvelukeskukseen valmiin logistiikkaympäristön keskelle. Näissä projekteissa asiakkaalla on ollut tarve tuotannon ylivuotokapasiteetille esim. suurien volyymien tai omien tilojen häiriöiden vuoksi. Palvelukeskuksen tilat ovat valmiiksi teknologiateollisuuden tuotantoon sopivia, esimerkiksi nosturikapasiteetin tai paineilmaverkon osalta. Lisäksi ympärillä ovat valmiit logistiikkaprosessit järjestelmineen tuotteiden vastaanotosta pakkaamiseen. Asiakkaan ei siis tarvitse investoida logistiikkainfran perustamiseen tai väliaikaisten tilojen muuntamiseen tuotannon tarpeisiin soveltuviksi.

LEAN ja vahva digitaalisuus varmistaa optimaalisen materiaalin virtauksen ja jatkuvan kehityksen

Palvelukeskuksen toimintamalli on suunniteltu LEAN-filosofian mukaisesti. Tilojen suunnittelussa on keskitytty erityisesti työturvallisuuteen, visuaaliseen ohjaukseen ja materiaalivirtauksen optimoimiseen. Prosessien suorituskykyä seurataan reaaliajassa ja prosessipoikkeaman ilmetessä haasteet ratkaistaan Lean Six Sigma menetelmin.

Saamme ajantasaista, mitattua tietoa päivittäisjohtamisen ja jatkuvan parantamisen tueksi. Lisäksi jaamme tiedon myös reaaliajassa asiakkaillemme. Tästä jatkuvasti karttuvasta datapankista saamme LEAN Six Sigma -menetelmin nostettua esille kehityskohteita, joita ei paljaalla silmällä näe. Lopputuloksena on ketterä ja kustannustehokas toimintamalli. Lue lisää Lean menetelmistä ja esimerkeistä täältä.

Teollisuuden palvelukeskus Hyvinkäällä Pohjoismaiden monipuolisin

Pohjoismaiden monipuolisin teollisuuden palvelukeskus Hyvinkäällä toimii logistisena keskuksena useille suomalaisen teollisuuden alan yrityksille. Tilaa on jopa 45 000 neliömetriä, joka vastaa noin 7 jalkapallokenttää. Tontti on 60 hehtaaria, jossa on 10 kilometriä raideverkkoa. Palvelukeskukseen koostetaan materiaalivirrat niin toimittajilta, alihankkijoilta kuin asiakkailtakin, ja kattavien palveluiden tarjonnassa hyödynnetään Transvalin laajaa kumppaniekosysteemiä. Näin asiakkaille voidaan tarjota nopeasti räätälöity palvelukokonaisuus.

Hyvinkäällä palvelukeskuksen tontilla on toiminut aiemmin VR:n konepaja ja erityispiirteenä onkin suora raideliikenne kantaverkkoon. Rekka-autoille on läpiajattavat hallit, näin lastaus ja purku onnistuvat sisätiloissa ja materiaalit eivät altistu sääolosuhteille. Tiloissa on erittäin monipuolinen nostokapasiteetti ja maksiminostokyky on jopa 150 tonnia. Raideliikenne, läpiajohallit ja nosturit mahdollistavat merkittävän materiaalivirtamäärän ja myös isokokoisten kokoonpanokomponenttien käsittelymahdollisuuden turvallisesti ja tehokkaasti. Esimerkiksi kallista satamaympäristöä ei tarvitse käyttää isojen projektien kokoonpanotilana, vaan me voimme tehdä sen kustannustehokkaasti palvelukeskuksessamme.

Ota yhteyttä myyntiimme niin jutellaan lisää!

posti transval hyvinkaa palvelukeskus building

alkuunalkuun