Siirry sisältöön
Työturvallisuusyhteistyö tulee Transvalissa kaupan päälle

Kuva: Transvalissa tavoitteena on nolla työtapaturmaa – ja uskomme, että se on saavutettavissa.

Transvalissa työturvallisuutta kehitetään yhdessä asiakkaiden kanssa. Ne yksiköt, joissa olemme ottaneet käyttöön yhteiset turvallisuusyhteistyöryhmät, ovat muita turvallisempia.

Meillä Transvalissa työskentelee yli 5 000 logistiikan ammattilaista. Työtehtävät vaihtelevat myymälähyllyttämisestä teollisuuslogistiikkaan, ja suurin osa työstä tehdään asiakkaiden tiloissa, oman työnjohdon alla. Noin 1 000 transvalilaista tekee työtänsä omissa varastoissamme.

Työturvallisuus on yhtiöllemme ja työntekijöillemme olennainen osa työarkea. On tärkeää, että jokaiselle voidaan varmistaa turvallinen työpäivä, työnkuvasta riippumatta.

”Jokainen työntekijä on yhdenvertainen. Pidämme kaikista huolen, jolloin myös meidän turvallisuuteemme voi luottaa”, Transvalissa työturvallisuutta johtava Mira Seppänen-Hakala kertoo.

Tärkeä kumppani on asiakas

Mira suunnittelee Transvalin turvallisuusjohtamista. Tavoitteena on, että työturvallisuus löytäisi paikkansa osana jokaista arjen päätöstä. Tärkeä kumppani tässä työssä on asiakas.

”Olemme logistiikan ammattilaisia, mutta myös logistiikan turvallisuuden ammattilaisia. Haluamme rakentaa turvallisuuden kumppanuutta asiakkaidemme kanssa, koska yhdessä pääsemme parhaisiin lopputuloksiin”, Mira kertoo.

Miran mukaan työturvallisuusyhteistyö tulee Transvalissa kaupan päälle. Se tarkoittaa sitä, että logistiikkaratkaisujen ohella asiakas saa myös meidän osaamisemme ja panoksemme työturvallisuuden kehittämiseen.

Turvallisemmat yksiköt luodaan yhteistyöllä

Olemme muodostaneet asiakkaidemme kanssa turvallisuusyhteistyöryhmiä, joihin Mira osallistuu viikoittain.

”Kun kohtaamme tilanteen, joka täytyy ratkaista, otamme asiakkaan aina mukaan. Olemme saaneet vihreää valoa kaikkiin työturvallisuuteen liittyviin ideoihin, jotka olemme kehittäneet yhteisvoimin”, hän kertoo.

Teollisuusalan asiakkaan kanssa kehitimme jatkuvan perehdyttämisen mallin, joka tukee logistiikkahenkilöstön osaamista toimintamallien muuttuessa. Toisen asiakkaan kanssa kehitetty rutiinityön tarkastus taas palvelee jo korkeassa turvallisuuskulttuurissa: sen avulla varmistamme, että teemme myös rutiininomaiset työt aina ohjeiden mukaan ja turvallisesti.

Yhteistyö on saanut hyvää palautetta. Myös tulokset puhuvat puolestaan: ne yksiköt, joissa olemme ottaneet käyttöön turvallisuusyhteistyöryhmät asiakkaidemme kanssa, ovat muita turvallisempia.

Sertifikaatit ja systemaattinen kehitys luovat vankan perustan

Transvalissa työturvallisuutta kehitetään emoyhtiö Postin rinnalla yhteisessä kehitysohjelmassa. Tarkoitus on jatkossakin viedä turvallisuusjohtamista eteenpäin systemaattisesti ja tuoda oppeja asiakkaiden kanssa jaettavaan arkeen.

Työtä ohjaa myös kolme sertifikaattia, joista erityisesti työterveyteen ja työturvallisuuteen keskittyvä ISO 45001 on logistiikka-alalla vielä harvinainen:

  • ISO 9001:2015 Laadunhallintajärjestelmät,
  • ISO 14001:2015 Ympäristöjärjestelmä sekä
  • ISO 45001:2018 Työterveyden ja työturvallisuuden johtaminen.

”Meillä on vankka pohja ja kehitämme koko ajan käytäntöjä, joiden avulla elämme tavoitteidemme mukaisesti. Työturvallisuus on viime kädessä viestintää. On tärkeää, että kaikkien kokemukset ja näkemykset tulevat kuulluksi, kaikilla organisaation tasoilla”, Mira kertoo.

Kiinnostuitko?


Lue lisää työturvallisuudesta Transvalilla

Lue lisää sertifikaateistamme

alkuunalkuun