Siirry sisältöön
Jatkamme syrjäytymisvaaran alla olevien nuorten palkkaamista

Kuva: Nuoret saavat tuekseen Transvalista logistiikka-alan ammattilaisen, joka opastaa työn tekemisessä

Olimme ensimmäinen yritys, joka palkkasi vaikeassa tilanteessa olevia nuoria työnhakijoita Diakonissalaitoksen Vamoksen ja Työeläkeyhtiö Varman käynnistämän Nuoret työelämään –yhteistyöohjelman kautta. Jatkamme tätä yhteistyötä edelleen.

Alkuvuodesta 2021 alkanut yhteistyö on tuonut kymmenille nuorille joko ensimmäisen työpaikka- ja työyhteisökokemuksen, useat nuoret ovat päässeet kiinni omiin unelmiinsa ja siirtyneet esimerkiksi kouluun, ja osa on löytänyt meiltä Transvalista logistiikan parista itselleen pysyvän työpaikan ja työkaverit. Ylipäätään tarjoamme vuosittain sadoille nuorille työtä esimerkiksi kaupan alan sesongissa tai pysyvissä logistiikkatehtävissä varastoissa ja teollisuuden logistiikassa.

"Tämä työ ei ole tullut vielä päätökseen, vaan olemme päättäneet jatkaa yhteistyötä ja palkkaamme edelleen Vamos-nuoria meille Transvaliin. Nuorten työllistäminen ja kiinnittäminen työelämään on iso yhteiskunnallinen haaste, joka vaatii yrityksiltä konkreettisia tekoja. Tuntuu myös hyvälle, kun saamme edistää nuorten hyvinvointia."

Tarjoamme ohjelman kautta palkatuille nuorille esimerkiksi myymälöissä tapahtuvaa hyllytystyötä ja varastoilla tehtävää tavaroiden vastaanotto- ja hyllytystyötä tai vaikka verkkokauppatilausten keräilytyötä. Työtehtävät ja palkkaus ovat samat kuin muillakin vastaavaa työtä tekevillä transvalilaisilla.

Työpaikallaan nuori saa tuekseen meiltä logistiikka-alan ammattilaisen, joka tarvittaessa opastaa ja opettaa työn tekemisessä. Lisäksi nuorella on Vamoksen kautta oma valmentaja, joka tukee häntä työelämään siirtymisessä. Työpäivän pituus ja työn kuormittavuus katsotaan kullekin nuorelle sopivaksi yhdessä valmentajan kanssa.

Aito halu päästä töihin


Jokainen on ansainnut mahdollisuuden mielekkääseen työhön ja kannustavaan työympäristöön. Työpaikka voi merkitä nuorelle mahdollisuutta onnelliseen ja tasapainoiseen elämään. Transvalin rekrytoinnin ammattilainen Juha Honkavirta haastattelee vuosittain hieman vajaat tuhat työnhakijaa.

"Olen saanut haastatella myös kaikki Vamos-nuoret, jotka ovat hakeneet meille. He ovat olleet todella reippaita, motivoituneita nuoria. Heistä on paistanut aito halu päästä töihin," Juha toteaa.

Lue Vamos-nuoren, Minnan ajatuksia kun hän aloitti työn Transvalissa: ”Työpaikka on tuonut toivoa”


Lisätietoa Vamoksesta ja hakeutumisesta ohjelmaan:

https://www.hdl.fi/vamos/

Transvalin avoimet työpaikat:
https://www.transval.fi/avoimet-tyopaikat/

alkuunalkuun