Siirry sisältöön
Ulkoistetuilla varastopalveluilla vauhtia (verkko)kauppaan

Syitä varaston ulkoistamiseen on monia. Posti järjesti webinaarin, jossa kerroimme, miksi varastointi kannattaa ulkoistaa logistiikkakumppanille ja mitä hyötyjä yritykset tästä saavat.

Ajan ja rahan säästöä, tehokkuutta sekä lisää tilaa, resursseja ja toimitusvarmuutta. Muun muassa nämä asiat nousivat esiin, kun kysyimme Postin järjestämän varastointiwebinaarin yleisöltä, mitä hyötyjä yritys on saanut tai voisi saada ulkoistetusta varastosta.

Yrityksillä ei ole yhtä syytä siihen, miksi ne ulkoistavat varastonsa tai harkitsevat tekevänsä niin. Transvalin logistiikan ulkoistusratkaisujen myynnin mukaan perinteisiä syitä ovat säästöt tai ydinliiketoimintaan keskittyminen – pääliiketoimintaa tukevan logistiikan kun voi hankkia ulkopuolelta.

“Tänä päivänä haetaan kumppanuuksia ja verkostoja sekä lähdetään keräämään tiimiä, joka yhdessä toteuttaa ydinliiketoimintaa. Transvalille ja Postille logistiikka on toki sitä.”

Ulkoistettu varasto antaa joustoa

Kun verkkokaupan toimitusmäärät kasvavat, ulkoistettu varastopalvelu lisää joustavuutta ja mahdollistaa asiakkaalle hyvän toimitusaikalupauksen. Webinaarissa tehdyssä kyselyssä lähes 60 prosenttia vastaajista mainitsi, että varaston koon, henkilöstön ja hinnan jousto esimerkiksi sesonkien mukaisesti on yritykselle tärkeää.

“Koronan ja Ukrainan sodan aiheuttamien toimitusketjujen aaltoliikkeiden takia jouston merkitys vain korostuu. Ulkoisessa varastossa on entistä paremmat mahdollisuudet joustaa ja tarjota väliaikaisia varastotiloja.”

Ulkoistamalla yritykset hakevat tasapainoa epävarmoina aikoina: yhtäältä logistiikassa on juuri oikea määrä tekijöitä, toisaalta yritys ei investoi liikaa tai maksa tyhjästä tilasta. Tilojen käytön ja tavaran liikkumisen mukaan joustava laskutus antaa yrityksille toivottua joustoa. “Kun siirrytään suuriin massoihin, alkaa olla perusteltua rakentaa varastopalvelu räätälöidysti ja integroida se toiminnanohjausjärjestelmiin suoraan saumattomaksi kokonaisuudeksi.”

Ketterää ja modernia logistiikka-alan osaamista helposti käyttöön

Ulkoistamalla varastojärjestelmät yritys voi myös kertaheitolla modernisoida tekemistään: yritys saa käyttöönsä logistiikka-alan ammattiosaamisen ja uusia digitaalisia työkaluja. Ulkoistettu logistiikka auttaa siis myös kehittämään yrityksen prosesseja ketterämmiksi ja parantamaan toimitusvarmuutta.

Kiinnostuitko?

Otathan yhteyttä Transvalin myyntiin.

alkuunalkuun