Siirry sisältöön
Näin valitset vastuullisen logistiikkakumppanin

Ilmastonmuutoksen hillinnällä on kiire, ja yritysten on tehtävä osansa myös logistiikassa. Vastuullisuusviestejä voi olla kuitenkin vaikea ymmärtää tai arvioida. Tässä yksi lista, jolla voit tarkistaa, toimiiko potentiaalinen logistiikkakumppani läpinäkyvästi.

Kestävä logistiikan kumppani…

…julkistaa päästötietonsa ja seuraa niitä säännöllisesti. Olennaista on, että yritys kertoo arvoketjun, eli esimerkiksi alihankkijoiden, päästöt. Transval osana Postia julkaisee kasvihuonekaasupäästömme vuosittain. Asiakkaiden kanssa päästöjä käydään läpi kuukausittainkin. Kokonaispäästöistä merkittävä osa syntyy arvoketjussa, etenkin alihankituissa kuljetuksissa ja jakelussa. Voit tutustua vuoden 2021 päästölaskentaan täällä.

…varmentaa päästölaskennan ulkoisella, riippumattomalla taholla. Ulkopuolinen asiantuntija tarkistaa, että yrityksen ilmoittama data ja sen lähteet ovat olemassa ja pitävät paikkansa. Transvalin ja Postin päästölaskenta varmennetaan joka toinen vuosi.

…on sitoutunut Science Based Targets -aloitteeseen. Aloite hyväksyy mukaan yritykset, jotka sitoutuvat vähentämään päästöjään niin, ettei ilmasto lämpene yli 1,5 astetta. Tavoitteet perustuvat ilmastotieteeseen, ja niiden edistymisestä raportoidaan säännöllisesti.  Transvalin ja Postin lyhyen aikavälin tavoitteet vuoteen 2030 asti ovat jo aloitteen vahvistamia.

…on asettanut vähennystavoitteet ja toimenpiteet koko arvoketjulle. Logistiikka-alalla alihankintaketjuja riittää. Yrityksen on otettava päästövähennystavoitteisiin mukaan koko arvoketju. Olet saattanut kuulla päästöluokista eli scopeista 1–2, jotka viittaavat yrityksen suoriin päästöihin ja ostamaan energiaan, ja scopesta 3, joka viittaa arvoketjuun ja ostettuihin palveluihin. Transvalilla ja Postilla on työn alla alihankkijoiden päästöohjelma, ja alihankintakuljetukset sisältyvät päästövähennystavoitteisiin.

…hyödyntää 100-prosenttisesti fossiilitonta sähköä. Kaikki Transvalin ja Postin Suomessa käyttämä sähkö on 100 prosenttia fossiilittomista lähteistä.

…on saanut EcoVadisin tai muun toimijan kestävyysluokituksen. Maailman johtava yritysten vastuullisuutta arvioiva taho, EcoVadis, perustaa arvionsa kansainvälisiin yritysvastuukriteereihin. Arviointia valvoo kansainvälinen tieteellinen komitea. Emoyhtiömme Posti, ja tätä kautta Transval, on saanut EcoVadisilta platinaluokituksen, eli sijoittuu arvioitujen yritysten joukossa maailman parhaimman prosentin joukkoon.

…on sitoutunut kestävän kehityksen tavoitteisiin ja kertoo, miten. YK:n kestävän kehityksen tavoitteet pyrkivät esimerkiksi poistamaan köyhyyden, vähentämään eriarvoisuutta ja varmistamaan kulutus- ja tuotantotapojen kestävyyden vuoteen 2030 mennessä. Niiden avulla yritys voi asettaa omat, kansainvälisesti hyväksyttyjen tavoitteiden mukaiset tavoitteet. Transval on sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

osoittaa sitoutuneensa rajoittamaan ympäristövaikutuksia ISO 14001 -sertifioinnilla. Sertifikaatti tukee yritystä ympäristövaikutusten hallinnassa ja osoittaa, että se ennakoi niitä ja ottaa ympäristönäkökulmat osaksi liiketoimintastrategiaa. Transval on ISO 14001 -sertifioitu.

…asettaa myös oman henkilöstönsä työturvallisuuden ja hyvinvoinnin ensisijaisen tärkeiksi asioiksi.  Vakioitujen toimintatapojen avulla jatkuvan parantamisen kohteena on myös jokaisen työntekijän turvallisen työpäivän varmistaminen. Transvalilla on vielä logistiikka-alalla harvinaisempi  ISO 45001 Työterveyden ja työturvallisuuden johtaminen -sertifikaatti.

Palveluihimme voit tutustua täällä

Lue myös kuinka vastuullisuusnäkökulma on otettu huomioon jo suunnittelu- ja rakennusvaiheissa Transvalin uudessa Sipoon varastossa

Jos kiinnostuit kuulemaan lisää vastuullisesta logistiikkakumppanuudesta, ota toki myyntiimme yhteyttä tai täytä yhteydenottolomakkeemme

alkuunalkuun