Siirry sisältöön
Suomen 3. suurin leipomo, Leipomo Salonen luottaa toimitusketjunsa transvalilaisten käsiin

Logistiikkavirta voi olla myös leipiä ja pullia. Yli 100-vuotiaan perheyrityksen Leipomo Salosen uudessa terminaalissa Turussa Miia ja parikymmentä transvalilaista varmistavat, että uunituoreet leipomotuotteet päätyvät kauppoihin, ja sinunkin aamupalapöytääsi oikeaan aikaan. Tuotteet lähtevät Turusta jämptisti yli 1000 kauppaan kuutena päivänä viikosta.

Kun leipomossa leipomotyöntekijän työpäivä on tehty, vastuu pullista, leivistä ja rieskoista siirtyy logistiikan ammattilaisille leipomon terminaalin puolelle. Tuotteista tulee herkullinen logistiikkavirta, jota optimoidaan volyymin mukaisesti.

Transval on yli kymmenen vuotta hoitanut Leipomo Salosen terminaalityön: tuotteet keräillään ja pakataan sekä tuotelaatikot viedään oikeaan kohtaan oikeaan aikaan, jotta tilatut leipä-, pulla- ja vaikka munkkipussit päätyvät sovitusti asiakkaille yli 1000 kauppaan Turussa ja Etelä-Suomen alueella.

100 vuoden kokemuksella syntyy varmuutta ja jatkuvuutta

Leipomo Salonen uudisti terminaalitilansa vastikään. Uudistus tapahtui oikeaan aikaan: joulunaika on leipomossakin tuotannon kovinta sesonkiaikaa. Pelkästään sämpylöitä virtaa yli 200 000 kappaletta vuorokauden aikana – ja kaikkiaan leipomolla on yli 60 tuotesortimenttia. Oma leipälaji, leipomotuotteet ja niiden laatu ovat yhtiön omaa ydinosaamista yli 100 vuoden kokemuksella. Logistiikkaan perheyritys on hakenut kumppanuussuhteessa joustoa, stressittömyyttä, toimitusvarmuutta ja tehokkuutta.

– Tuotteiden toimitusvarmuus ja laatu ovat meille ydinasioita, jotka tulee olla kunnossa joka päivä, jotta pärjäämme omassa markkinassamme. Logistiikkakumppanimme oma ydinosaamisen, eli logistiikkavirtojen optimointi ja logistiikan ammattilaisten osaaminen ovat meidän yhtiössämme palvelumme onnistumisen osalta merkittävässä roolissa. Aikataulussa pysyminen sesongissa ja sen ulkopuolella, tuotteiden kerääminen ja pakkaaminen juuri tilausten mukaisesti joka päivä ja siihen päälle palvelun joustomahdollisuus – jos tuleekin lisää yllättäviä tilauksia. Tähän me olemme tyytyväisiä, toteaa Leipomo Salosen toimitusjohtaja ja omistaja Juha Salonen.

 

Aina oikea määrä ihmisiä ja osaamista

Terminaalissa logistiikkatyötä tekee aina optimaalinen määrä transvalilaisia; heidät on koulutettu turvalliseen ja samalla tehokkaaseen tapaan tehdä työtä. Henkilömäärä vaihtelee sesongeittain – jos arkena leipomotuotepusseja liikutetaan työvuoron aikana esimerkiksi 60 000 kappaletta, sesonkina määrä helposti tuplaantuu. Tässä onkin yhteistyömme yksi merkittävin hyöty asiakkaalle: Leipomo Salosen terminaalissa on aina oikea määrä ihmisiä oikeanlaisella osaamisella. Näin yrityksen ei tarvitse stressata logistiikasta tai logistiikan ammattilaisten palkkaamisesta. Leipomo voi keskittyä omaan ydinosaamiseensa ja oman alan henkilöstöön. Sama asia työntekijäpuolelle näyttäytyy myös voitokkaana: oman alan töitä on aina sen verran, kuin työvuorossa tulee tehdäkin. Kukaan ei joudu seisomaan tumput suorana, eikä toisinaan viuhtomaan töitä ”kieli vyön alla”.

”Parasta on se, kun voin tehdä yötyötä”

Leipomossa terminaalityö tehdään iltakuuden ja aamuviiden välillä. Näin varmistetaan leipomotuotteiden päätyminen myymälöihin mahdollisimman tuoreina. Meiltä Leipomo Salosella on töissä parikymmentä transvalilaista, yksi heistä on Miia Virtanen. Hän nauttii työn joustavuudesta: ”Työ täällä Leipomo Salosella on ollut mukavaa mahtavien työkavereiden vuoksi – yhteistyö terminaalin ja leipomon välillä on todella sujuvaa. Työ on hektistä ja kyllä tässä kuntokin kohenee! Parasta on se, kun voin tehdä yötyötä ja on mahdollisuudet pitkiin viikonloppuihin.”

Transvalista operatiivisena päällikkönä työskentelevä Sami Kangasluoma toteaa, että uudessa terminaalissa on otettu hyvin huomioon työturvallisuus ja työntekemisen olosuhteet. Tilassa ei ole liian kuuma tai kylmä, tuotteiden logistiikkavirta saadaan soljumaan optimoidusti, ilman turhaa lisätyötä, eli hukkaa: ”Yhteistyömme on ollut todella avointa ja mutkatonta: jos esille on noussut korjaavaa toimenpidettä vaativa asia, homma on nostettu heti keskusteluun. Korjaavat toimenpiteet tehdään nopeasti ja hyvässä yhteistyössä. Henkilöstömme on viihtynyt hyvin ja olemme kaikki aktiivisesti mukana kehittämässä toimintaa logistiikan näkökulmasta. Meillä on täällä hyvä ja ahkera porukka töissä, olen tiimistäni erinomaisen ylpeä! On varsin mukavaa tehdä töitä tuoreen leivän tuoksuisessa, uudessa terminaalissa. Erinomaisen hyvä asiakassuhde kaikinpuolinen.”

alkuunalkuun