Siirry sisältöön
Haluamme olla suunnannäyttäjä logistiikka-alalla turvallisuus- laatu- ja ympäristöasioissa

Transvalille on myönnetty kaikki kolme merkittävää laatuun, ympäristöön ja turvallisuuteen liittyvää sertifikaattia: ISO 9001:2015 Laadunhallintajärjestelmät, ISO 14001:2015 Ympäristöjärjestelmä sekä ISO 45001:2018 Työterveyden ja työturvallisuuden johtaminen. Sertifikaatit on myöntänyt DNV GL.

Transvalin kehitysjohtaja Vesa Rinne: Haluamme olla suunnannäyttäjä logistiikka-alalla turvallisuus- laatu- ja ympäristöasioissa

Transvalin kehitysjohtaja Vesa Rinne korostaa, että kaikkien kolmen sertifikaatin hallinta ei ole logistiikka-alalla yleistä.

– Etenkin työterveyteen ja työturvallisuuteen keskittyvä ISO 45001 on logistiikka-alalla vielä harvinainen. Meille työturvallisuus ja työntekijöiden hyvinvointi ovat ensiarvoisen tärkeitä ja panostammekin tähän jatkuvasti.

Sertifikaattien hakemisen taustalla ovat olleet asiakkaiden tiukentuneet vaatimukset, mutta ennen kaikkea yhtiön oma tahtotila nostaa erityisesti rimaa turvallisuus- ja ympäristöasioissa.

– Haluamme olla logistiikka-alalla suunnannäyttäjä. Standardien etu on siinä, että ne ohjaavat vakioituun toimintaan. Vasta sitten, kun toimintatapa on vakioitu, prosessia voidaan kehittää järjestelmällisesti. Standardit luovat pohjan kehittämiselle, jonka avulla tavoitellaan parempaa työturvallisuutta, parempaa laatua, pienempiä ympäristövaikutuksia ja aikasäästöjä. Näin saavutamme asiakkaillemme kustannussäästöjä ja palvelukykymme paranee. Tämä takaa toimintamme jatkuvuuden myös tulevaisuudessa.

Rinne toteaa, että ajan säästö on samalla kustannusten säästöä. Materiaalivirtojen optimointi ja läpimenoaika ovatkin keskeisimpiä teemoja logistiikassa tänä päivänä. Ne kuvaavat erinomaisesti prosessin suorituskykyä ja kertovat, miten palvelutaso kyetään ylläpitämään volyymien vaihdellessa.

Tavoitteena hiilivapaat palvelut vuoteen 2030 mennessä

Transval osana Postia on mukana kunnianhimoisessa ilmastotavoitteessa, jossa yksi keskeisistä tavoitteista on nollata palvelujen omat fossiiliset päästöt vuoteen 2030 mennessä.

–  Tavoite on kunnianhimoinen ja kova, mutta saavutettavissa. Teemme kaikki koko yhtiössä tämän eteen töitä.

Kiinnostaako sinua sisälogistiikan tehostaminen? Lataa tästä Transvalin sisälogistiikkaopas

Haluatko keskustella logistiikan ulkoistusratkaisuista? Ota yhteyttä, niin kartoitetaan yhdessä mahdollisia ratkaisumalleja toimintaanne

alkuunalkuun