Siirry sisältöön
Sisälogistiikan kumppani antaa Avescolle vapauden keskittyä omaan ydinbisnekseen
kuva: Avesco

 

Olemme tehneet sisälogistiikkaa Avescolle jo sen Suomen liiketoiminnan alkuajoista lähtien. Yhteiseen kehittämiseen perustuva kumppanuus on antanut yritykselle joustavan henkilöstöresurssin ja tilaa keskittyä omaan ydintoimintaan. 

 

Sveitsiläinen perheyritys Avesco aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2020, kun yritys osti Wihurilta Caterpillar-liiketoiminnot. Yhteistyö Transvalin kanssa alkoi lähes toiminnan alusta. Avesco ryhtyi rakentamaan omaa toimipisteverkostoaan, ja tulimme siirtämään toimintaa uuteen varastoon Keravalle syksyllä 2021. 

”Meillä ei ollut kompetenssia tehdä sisälogistiikkaa. Vaihtoehtoina oli hankkia oma noin 10 hengen resurssi tai in-house-toimija. Päädyimme jälkimmäiseen, mikä on ollut mielestämme oikea ratkaisu”, Avescolla hankinnoista ja logistiikasta vastaava Antti Pitkänen kertoo.  

Lopulta muutto Keravan varastolle hoitui niin hyvin, että varasto oli kiinni vain yhden perjantain. Antti painottaa sujuvan muuton merkitystä: Avescon asiakaskunnalle on kriittistä, että varaosan saa tarvittaessa nopeasti ja koneet eivät ole poissa tuotannosta päivääkään. 

preview_T6A0054 avesco

kuva: Avesco

Perustana yhteinen kehittäminen 

Yhteistyön aloittaminen varhaisessa vaiheessa on tarkoittanut sitä, että olemme voineet kehittää työskentelyä yhdessä. Olemme esimerkiksi arvioineet yhteistoimin käytettäviä IT-ratkaisuja, varaston pohjaratkaisua ja sitä, minkälaisilla koneilla työskentelemme. 

Yhteinen kehittäminen jatkuu tänäkin päivänä. Avesco käyttää jatkuvaa kehittämisen prosessia (CIP), joka on käytössä myös Transvalin työntekijöillä. Kehitysehdotuksia tuodaan aktiivisesti pöytään ja mahdolliset poikkeamatkin käsitellään ripeästi. 

”Yhteistyö on helppoa, kun on ympärillä hyvät tyypit, joiden kanssa asioista voi puhua avoimesti. Tapaamme säännöllisesti ja kiireellisissä asioissa emme odota kuukausipalaveriin”, Antti sanoo. 

Yhteistyötä ohjaa Avescolle tärkeät arvot, turvallisuus, joustavuus ja ratkaisukeskeisyys. Erityisen tärkeää Avescolle on, että kaikki työntekijät ovat samalla viivalla, oli kyse Transvalin tai Avescon omasta henkilöstöstä. Esimerkiksi varusteet, tauko- ja sosiaalitilat sekä parkkipaikat ovat kaikilla samat.  

”Ei ’ne’ vaan ’me’!” Antti toteaa. 

Ehdottomana vahvuutena joustava henkilöstöresurssi  

Antti antaa kiitosta Transvalin joustavuudelle. Yhteistyön isoimpia hyötyjä on ollut se, että henkilöstöresurssi joustaa tarpeen mukaan. Olemme esimerkiksi tarjonneet täsmäapua Avescon Kuopion toimipisteelle ja sijaistaneet lomia.  

”Laskelmat sekä käytäntö ovat osoittaneet Transvalin tuottaman palvelun olevan kustannuksiltaan kilpailukykyinen verrattuna oman työvoiman käyttöön. Kun tilanteet ovat muuttuneet, Transvalilta on löytynyt joustoa. Ei ole tarvinnut käyttää aikaa ja rahaa rekrytointiin ja resurssointiin, vaan olemme voineet keskittyä omaan ydinbisnekseen”, Antti kertoo. 

Tulevaisuudessa yhteistyö jatkuu. Luvassa on prosessin hiomista entistä paremmaksi ja mahdollista kasvua rinnakkain, kun Avesco tähtää kohti tavoitteitaan. Jo nyt Transvalin henkilövahvuus on kasvanut yhdellä henkilöllä ja useita projekteja on lisäresurssoitu Transvalin toimesta.  

”Alusta alkaen yhteistyö Avescon kanssa on ollut kumppanihenkistä, mikä on motivoinut meitä suuresti. Pääsemme usein parhaaseen lopputulokseen, kun puhallamme yhdessä samaan hiileen”, kertoo Transvalin myyntijohtaja Kai Kankaala

alkuunalkuun