Siirry sisältöön
Välivarastointi pitää aikataulun kurissa työmaalla

Välivarasto tuo rytmiä ja ryhdikkyyttä työmaan arkeen. Se toimii rakennusyhtiön ja tavarantoimittajan välikätenä ja pitää materiaalit turvassa, kunnes niille on tarvetta. Välivarastoinnilla varmistat materiaalien kuivaketjun asennuskohteelle saakka. 

Tarjoamme välivarastointia Espoossa. Koordinoimme toimituksia välivarastolle tavarantoimittajien kanssa ja kuljetamme materiaalit työmaalle sovitun aikataulun mukaisesti, tarvittaessa sisään kannettuna. Lisäksi autamme kokonaisvaltaisesti työmaan logistiikassa. 

Ratkaisu, joka vähentää ajan ja materiaalien hukkaa 

Kontrolloimattomat tavarantoimitukset aiheuttavat monenlaista päänvaivaa työmailla. Tavara jää väliaikaiseen paikkaan työn tielle tai pahimmassa tapauksessa lumen ja sateen armoille. Kun tavaraa siirretään paikasta toiseen, jokainen hanskanmerkki maksaa. 

Tavarantoimittajilla tavara lähtee usein suoraan keskusvarastosta työmaalle, eikä verkkokaupasta tuttuja last mile -palveluja ole. Viimeiseen mailiin ei pystytä tarjoamaan joustoa, ja toimitustarkkuus on usein parhaimmillaan päivätasolla. Työmaalle saapuu täysiä kuormia, jotka odottavat purkua, joskus jopa yhtä aikaa.  

”Monelle asiakkaistamme on tullut yllätyksenä se, kuinka edullista välivarastointi on. Kustannus ei ole iso, kun verrataan siihen, mitä hyötyä siitä saa ja mitä hukkaa välttää. Jos työmaan kriittinen työvaihe myöhästyy materiaalitoimituksen takia yhdenkin päivän, olisi välivarastointi ollut ilmainen”, Transvalin rakennuslogistiikan palveluja johtava Juho Lappalainen sanoo

 

Transval Juho-Lappalainen_500x500

Kuva: Juho Lappalainen kertoo, kuinka välivarastoinnilla saa varmuutta työmaan aikataulussa pysymiseen ja kuinka se tekee toiminnasta suunniteltua ja hallittua.  

Sujuva välivarastointi antaa joustoa ja tehokkuutta 

Välivarastointi antaa joustoa työmaalla. Otamme taakan pois urakoitsijalta, kun astumme tavarantoimittajan ja työmaan väliin koordinoimaan ja suunnittelemaan tavaran kulkua. Materiaalit pysyvät hyvissä olosuhteissa varastolla, kunnes niitä tarvitaan työmaalla. 

”Välivarastoinnilla saa varmuutta aikataulussa pysymiseen. Se tekee toiminnasta suunniteltua ja hallittua. Järjestelmästämme työmaa näkee materiaalien suunnittelu-, saldo- ja toimitustiedot”, Juho Lappalainen sanoo. Transval rakennuslogistiikan sovellusTahtituotantoa harkitsevalle välivarasto on jo välttämättömyys. Tahtituotanto on erityisesti lähiaikoina kerännyt kiinnostusta, mutta se vaatii tuekseen tarkasti suunniteltua logistiikkaa. Välivarastosta voimme toimittaa pienempiä tahtialueita, jolloin tavaraa ei tarvitse odotella turhaan tuntiakaan.  

Teemme myös setittämistä ja kitittämistä. Teemme asuntokohtaisia settejä valmiiksi, jolloin työmaalla ei tarvitse arpoa, mihin tavara viedään. Pystymme yhdistämään kuljetuksia joustavasti ja toimittamaan työmaalle kustannustehokkaasti täysiä kuormia esimerkiksi eri tahtivaunuista ja -alueista, vähentäen työmaan rahtikustannuksia. Ilman välivarastoa ylimääräisiä rahtikustannuksia tulee useiden eri toimittajien vajaista kuormista.  

Välivarastoinnin hyödyt yhdessä paketissa

”Kokemukseni mukaan välivarastointi on valitettavasti yksi rakennusalan väärinymmärretyimmistä käsitteistä. Usein se koetaan ensimmäisellä ajatuksella edistyksellisenä vaihtoehtona, mutta tyrmätään heti, kun seuraavaksi ajatus kääntyy rahaan. Välivarastointi nähdään lopulta kustannuksena, joka on vältettävissä. Siksi näen tarpeelliseksi korjata tämän valitettavan usein kuulemani puutteellisen ajatuksenkulun listaamalla välivaraston hyötyjä viiden rakentajalle tärkeän teeman alle”, Juho Lappalainen kertoo. 

Välivarastoinnin viisi tärkeintä hyötyä rakentajalle

1.    Aikataulujen varmistaminen
 • Toimitukset oikeaan aikaan sovitun kokoisin erin 
 • Mahdollistaa tahtiaikatauluun siirtymisen 
 • Häiriöiden ja suunnittelemattomien purkujen minimointi 
 • Toimitukset hallittavissa selainpohjaisessa järjestelmässä myös mobiilisti 

2.    Kuivaketju kuntoon 
 • Tuotteet eivät ole sään armoilla 
 • Olosuhdetiedot varastoitaville tuotteille järjestelmässämme: lämpötilatiedot, suhteellinen kosteus RH% 
3.    Työturvallisuuden edistäminen
 • Työmaa-alueet järjestyksessä, varastointi vähenee työmaalla 
 • Materiaalien turvallisimmat siirtoreitit ja tavat työkohteille asti  
4.    Ympäristövastuullisuus 
5.    Kustannussäästöt 
 • Ympäristö- ja kierrätyskustannukset: sekajäte on kallein jäte 
 • Työkustannukset: ylimääräiset siirrot työmaalla vähenevät ja työntekijöiden aika vapautuu ammattitöihin. Maksat vain tehdyistä yksiköistä.  
 • Materiaalikustannukset: vauriot ja hävikki pienenevät 
 • Yleiskustannukset: työnjohdon aikaa säästyy logistiikan koordinoinnilta, aikataulu ja läpimenoaika pysyvät hyvällä mallilla 

Katso miten voit lisätä työmaiden tuottavuutta sekä säästää aikaa ja rahaa


Lue myös tarkemmin rakennuslogistiikan palvelutarjoamastamme ja ota yhteyttä, jos haluat tehostaa työmaan logistiikkaa kanssamme!

Juho Lappalainen, Rakennuslogistiikka
Juho.Lappalainen@transval.fi
040  578 0106

Miika Tiri, Myynti, Rakennuslogistiikka
Miika.Tiri@transval.fi
040  523 2315

 

Tiesitkö tämän Transvalista? Olemme ulkoistuslogistiikan markkinajohtaja ja edelläkävijä Suomessa sekä Pohjoismaiden suurin sisälogistiikkatalo. Asiakkainamme on yli 600 suurta, alansa johtavaa yritystä eri toimialoilta ympäri Suomen. Logistiikan ulkoistamisella asiakkaamme saavuttavat merkittäviä kustannussäästöjä sekä tehostavat ja kehittävät liiketoimintaansa kanssamme. Lue täältä miten autamme asiakkaitamme.

alkuunalkuun