Siirry sisältöön
Roope Tommola on unelmaduunissaan juuri nyt: Varastolla jokainen päivä on super-erilainen

– Kun armeija päättyi vuonna 2011, piti päästä jonnekin töihin. Löysin itseni varastomiehen töissä varastolta, Roope Tommola Transvalista aloittaa.

Tarina on tuttu: moni koulunsa tai esimerkiksi armeijan päättänyt miettii, millaisiin töihin suuntaa. Aika usein työ löytyy logistiikan parista, siinä kun voi aloittaa myös ilman pitkää koulutusta.

– Ensimmäisten työtehtävien jälkeen siirryin varastolla kontinpurkuun, tuotteiden vastaanottoon ja keräilyyn, sitten parin vuoden päästä pääsin laatutiimiin. Kerroin avoimesti, että haluan edetä työurallani ja aika nopeasti etenin tiiminvetäjäksi ja työnjohtajaksi. Nyt viimeisen vuoden verran olen toiminut varastoillamme projektipäällikkönä. Meidän tiimi vastaa uusien yritysasiakkaiden vastaanotoista – puhumme haltuunotosta – ja muutoista varastoillamme.

”Mulla on mielestäni just nyt maailman mahtavin duuni ja työkaverit”

Roope nauttii erityisesti siitä, että jokainen päivä on super-erilainen. Jokainen yritysasiakas ja asiakkaan tarve on erilainen. Roope pääsee myös liikkumaan eri varastojen välillä – eli pääsee tutustumaan niin uusiin työkavereihin.

– Mun esihenkilö luottaa siihen, että teen työni parhaalla mahdollisella tavalla. Asun Lahdessa ja sen vieressä, Pennalassa olevat varastomme ovat todella tutut. Nyt saan tehdä asiakasimplementointeja muissakin varastoyksiköissämme, kuten Vantaalla ja Tuusulassa. Saan jokaisesta varastosta uusia työkavereita ja opin erilaisia toimintatapoja, jokaisen asiakkaan tarve on myös erilainen. Nautin tästä vaihtelusta todella paljon. Mulla on mielestäni just nyt maailman mahtavin duuni ja työkaverit.

Entä kenelle suosittelisit logistiikkatöitä?

– En keksi, kenelle en suosittelisi. Alalle pääsee, vaikka ei ole koulutusta, perehdytys hoituu talon puolesta. Työssä pääsee kasvamaan ja kehittymään oman osaamisen ja halukkuuden mukaan. Meillä on myös oma koulutusyksikkömme. Se tarjoaa alan oppia. Itselläni on varastoalan perustutkinto ja lean sig sixmasta yellow belt. Tavoitteena on black belt ja tradenomin tutkinto. Näiden aika tulee jossain vaiheessa, mutta juuri nyt olen unelmaduunissani ja nautin työpäivistäni joka päivä, 30-vuotias Roope toteaa.

alkuunalkuun