Siirry sisältöön
transval_bg_dark-orange
Ajankohtaista
Varaston ulkoistus rakentuu kumppanuudesta ja luottamuksesta

Varaston ulkoistamisen kulmakivet ovat hinta, laatu ja nopeus, mutta todellisen menestyksen avaimet on toimivassa ja tiiviissä yhteistyössä.

Osaako ulkoistettua varastointipalvelua tarjoava yritys hommansa? Vastaavatko he puhelimeen ja ovat tavoitettavissa? Voinko luottaa, että he kuuntelevat meitä ja yrittävät yhdessä löytää ratkaisuja meidän ongelmiimme?

Kun yritys harkitsee varaston ulkoistamista, suurimmat kysymykset liittyvät juuri luottamukseen ja vuorovaikutukseen, kertoo Postin sopimuslogistiikasta vastaava johtaja Antti Wikström.

– En usko, että toimintatavat tai järjestelmät mietityttävät yhtä paljon kuin se, pystymmekö rakentamaan sellaisen yhteistyösuhteen, jota kehitetään jatkuvasti ja jossa ratkotaan aktiivisesti ongelmia, Wikström sanoo.

Varaston ulkoistaminen onkin Wikströmin mukaan luottamusbisnestä – vaikka kumppani huolehtii varastosta, varastoitavat tuotteet ovat yhä yrityksen omaisuutta, jonka se uskoo kumppaninsa hoitoon.

Hinta, laatu ja nopeus logistiikan perustana

Posti tarjoaa laadukasta varaston ulkoistamista niin Suomessa kuin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Markkinoiden suurimpana toimijana Postilla on kokemusta eri toimialoista, valtava skaalautumismahdollisuus varastopalveluihin ja koko logistiikan toimitusketjuun sekä koko konsernin kaikki palvelut ja ratkaisut käytettävissä.

– Meillä on 400 000 lavapaikkaa Suomessa ja lähes toinen mokoma Ruotsissa. Voimme myös tehdä yhteispohjoismaisia ratkaisuja, Wikström kertoo.

Hintakilpailuun Posti pystyy isona toimijana vastaamaan tarjoamalla tilatehokkuutta. Esimerkiksi vuonna 2022 avattu Sipoon suurvarasto ja ensi vuonna valmistuva Järvenpään suurvarasto tarjoavat modernia ja vastuullista varastointia hyvien liikenneyhteyksien varrella. Valmistuessaan täyteen mittaansa Järvenpään suurvarastosta on tulossa logistiikkamarkkinoiden isoin varastoyksikkö.

– Seuraavaksi aloitetaan sisätyön suunnittelu. Nyt on hyvä aika vaikuttaa siihen, millaisen varaston me suunnittelemme niin, että se sopii sinun yrityksesi tarpeisiin, Wikström kannustaa.

Posti kehittää tuotannon digitalisointia ja resurssisuunnittelua yhdessä asiakkaiden kanssa esimerkiksi uusilla varastonhallintajärjestelmillä, mikä parantaa entisestään laatua. Asiakastyytyväisyys on myös tärkeä laadun mittari.

– Meillä on todella hyvä asiakastyytyväisyys ja nykyisiä asiakkaita vaihtuu vain vähän. Nykyisten asiakkaiden pysyvyys ja asiakastyytyväisyys ovat huippuluokkaa, mikä kertoo omalta osaltaan laatutasosta, Wikström lisää.

Myös toimitusketjun tehostaminen vaatii yhteistyötä, aina varastoinnista kuljetukseen. Posti onnistui nopeuttamaan erään asiakkaan toimitusketjua vuorokaudella ja seuraavan päivän toimitusten osuutta kasvatettiin 30 prosentilla.

Kaiken takana on pitkäaikainen kumppanuus

Ulkoistetun varaston tärkeimmät hyödyt löytyvät muun muassa palvelun skaalautuvuudesta sekä henkilöstön joustavasta resurssoinnista, mutta todelliset onnistumiset rakennetaan toimivalla ja tiiviillä yhteistyöllä. Wikström alleviivaa, että varaston ulkoistus on yrityksen ja logistiikkakumppanin yhteinen hanke, joka perustuu pitkäaikaiseen kumppanuuteen sekä aktiiviseen ja jatkuvaan kehittämiseen.

– Ulkoistaminen ei tarkoita sitä, että varasto on ulkoistettu jonnekin kauas ilman nimeä, naamaa ja puhelinnumeroa – ilman ihmistä, joka auttaa. Päinvastoin, joskus logistiikan haasteita voi olla jopa helpompaa käydä läpi ulkoisen kumppanin kanssa kuin sisäisesti.

Toimiva yhteistyö vaatii kokemusta, ammattimaista otetta sekä molemminpuolista halua kehittää logistiikkaa ja sitä kautta tehostaa liiketoimintaa.

– Me olemme täällä, koska haluamme, että asiakas menestyy. Kun rakennamme luottamuksellisen suhteen, jossa pystymme käymään asioita avoimesti läpi ja olemaan jatkuvasti toistemme iholla, menestymme myös yhdessä, Wikström summaa.

Joustoa, laatua, tehokkuutta sekä kasvun mahdollisuuksia varaston ulkoistamisella!

 

 

transval ota yhteyttä

Kiinnostuitko?

Kiinnostuitko ja haluat kehittää yrityksesi logistiikkatoimintoja osaavan kumppanin kanssa?
alkuunalkuun