Siirry sisältöön
transval_bg_dark-orange

Mitä on sisälogistiikka?

Mitä tarkoittaa sisälogistiikka?

Sisälogistiikalla tarkoitetaan yleensä logistiikkakumppanilta ostettavaa materiaalien ja tuotteiden käsittelyä. Työ tehdään useimmiten yrityksen omissa tiloissa ja yrityksen omilla järjestelmillä. Silloin, kun operoidaan kentällä, esim. hyllytetään asiakkaiden tuotteita liikkeissä tai huolletaan koneita ja laitteita, tulevat työkalut logistiikkakumppanilta.

Varastoissa yleisiä työvaiheita ovat tavaran vastaanotto, keräily, pakkaaminen ja lähettämötoiminnot sekä palautusten käsittely. Prosessiin voi kuulua myös lisäarvopalvelut, kuten myyntitelineiden kokoaminen, tuotteiden esiasentaminen, tuotetietojen ylläpito sekä tekstiilien erikoiskäsittely yms. Terminaaleissa ja tuotantolaitoksissa sisälogistiikkaan liittyy toimintaympäristön ja prosessien osalta paljon erilaisia vaatimuksia. Pääsääntönä on, että logistiikkakumppanin vastuulla on huomioida asiakkaan laatu- ja turvallisuusvaatimukset sekä varmistaa henkilöstön ammattitaito.

Mitkä ovat vaihtoehdot sisälogistiikan ulkoistukseen?

Yritykset arvostavat monipuolisia palveluntuottajia, jotka pystyvät vastaamaan erilaisiin tarpeisiin joustavasti ja laadukkaasti.

Ulkoistamisen mahdollisuudet:

  1. Perinteisesti varastoihin on haettu joustoja vuokrahenkilöstöllä, joko kiireaikoihin tai pysyvämmin sesonkien ja kausivaihteluiden mukaan. Hyvän mallin haasteena on usein henkilöstön vaihtuvuus ja tätä kautta hyötyjen hukkuminen lisääntyneisiin perehdytys- ja koulutuskuluihin.

  2. Toinen vaihtoehto yrityksille on siirtyminen logistiikkakumppanuuteen. Henkilöstö on tällöin kumppanin työnjohdon piirissä ja asiakas maksaa palvelusta per suorite, oli se sitten paketti, laatikko, kilo tai kuutio. Kustannus syntyy asiakkaalle ainoastaan silloin, kun ko. suorite on käsitelty sovitusti. Malli on edullisempi ja helpompi asiakkaalle.

  3. Asiakkaan varasto voidaan myös siirtää palveluntuottajan tiloihin ja järjestelmiin, jolloin puhutaan jo kokonaisulkoistuksesta. Palveluun voidaan liittää myös silloin tilojen ja henkilöstön lisäksi kuljetukset, varastointi ja niitä tukevat ict-ratkaisut. Tällöin saadaan säästöjä aikaan esim. verkkokaupan varaston, myymälöiden, kuljetusten ja suoratoimitusten optimoinnilla.

Transval service teollisuuspalvelut-1

Tee ulkoistuspäätös - valitse luotettava logistiikkakumppani

• Päätä muutoksen tekemisestä riittävän nopeasti, luota faktalukuihin
• Fokusoi ydinliiketoimintaasi
• Valitse luotettava ja osaava logistiikkakumppani
• Varmista, että kumppanilla on osaaminen toimintojen jatkuvaan kehittämiseen
• Tee ja testaa logistiikan kulurakennetta sekä toimintamallia yhdessä kumppanin kanssa
• Valitse yrityksellesi sopivin logistiikan ulkoistusaste
• Osta varastointi ja -palvelut kumppanilta, tilakustannukset alkavat seurata volyymia, koneet ja laitteet poistuvat taseestasi
• Ulkoista logistiikkatyön tekeminen, osittain tai kokonaan, jatka kumppanin kanssa omissa tiloissasi
• Ulkoista omat logistiikkatyöntekijät kumppanille. Ei tarvetta irtisanomisille ja aina oikea määrä osaajia ja osaamista vallitsevaan tilanteeseen ja hetkeen.

Hakusessa luotettava ja kokenut sisälogistiikan kumppani? Tutustu ulkoistamisen hyötyihin ja palvelutarjontaamme!

Ota yhteyttä meihin ja räätälöidään juuri sinun tarpeisiisi sopiva palvelukokonaisuus!

Harri Petjala-1
Harri Petjala
Sisälogistiikka
tehokas_sisalogistiikka

Tiesitkö, miten uuden ajan sisälogistiikka voi parantaa yrityksesi kilpailukykyä?

Nämä vinkit ja paljon muuta tärkeää tietoa löydät oppaastamme. Täytä yhteystietosi, ja lähetämme oppaamme sinulle sähköpostiisi.

Haluatko pysyä ajan tasalla sisälogistiikan uusimmista virtauksista? Tilaa uutiskirje!

alkuunalkuun