Uratarinat

 Asenne ja tahto kohdillaan vievät aina eteenpäin

Haluamme tarjota kaikille työntekijöille mahdollisuuden toteuttaa omaa potentiaaliansa. Tutustu kahteen transvalilaiseen ja heidän kehityspolkuihinsa.

Nopea oppiminen vei Minnan uudelle osaamisalueelle

Minna Nieminen, rekrytointikoordinaattori

Minna aloitti Transval-uransa vuoden 2013 lopulla Vindealla pakkaamopalveluiden toimistotehtävissä. 2014 kesällä Transval osti Vindean osakekannan ja sen myötä lokakuussa 2014 Minna siirtyi Transvalin kirjoille jatkaen vielä samoissa tehtävissä. Tuolloin Minnan tehtäväkenttään kuului pakkauslistojen puhtaaksikirjoittamista, laskutusta, lähetyslistojen tulostamista jne.

Vuoden 2015 lopussa Minna siirtyi Transvalin pääkonttorille Jusslaan rekrytointiassistentin tehtäviin. Hän perehtyi rekrytointipuolen tehtäviin vuoden verran, pääsi hyvin nopeasti mukaan rekrytointitiimin kiivaaseen sykkeeseen – ja jo vuoden 2016 lopussa Minnasta tuli rekrytointikoordinaattori. Tehtäviin kuuluu tänä päivänä kaikki rekrytoinnin vastuulle kuuluvat tehtävät työpaikkailmoittelun laatimisesta haastatteluihin ja työsopimusten hallinnointiin. Taustalla Minnalla on toimisto – ja aspatehtäviä laaja-alaisesti eli toimenkuva on sangen monipuolinen.

”Hienoa on se, että olen saanut jatkuvasti oppia paljon uutta, erityisesti rekrytointi on minulle uusi aluevaltaus. Ja koska olen liikkunut konsernin sisällä eri yksiköissä ja tehtävissä, olen oppinut tuntemaan sekä ihmisiä että liiketoimintaa eri näkövinkkeleistä. Talo on tullut tutuksi aika nopeassa tahdissa.”

Minnan mielestä rekrytoinnissa palkitsevinta on, kun yksikköön löytyy juuri se oikea tekijä, ja työnjohdolta tulee sen myötä positiivista palautetta.

”Kyllä ehdottomasti parasta Transvalilla on mahtavat työkaverit ja mahdollisuus nähdä uusia asioita.”

Opiskelu työn ohessa kantaa pitkälle, toteaa Jyrki

Jyrki Palokoski, operatiivinen päällikkö

Jyrki edustaa pitkän linjan transvalilaisuutta eli hänellä on mittarissa jo 21 vuotta talon palveluksessa. Hän aloitti Transvalilla jo vuonna 1996 terminaalityöntekijänä. Sen jälkeen hän eteni nopeasti työnjohtajaksi ja myöhemmin operatiiviseksi päälliköksi.

Jyrki on pitänyt aktiivisesti huolta jatkuvasta kehittymisestä työn ohessa. Hän suoritti TEAT tekniikan erikoisammattitutkinnon vuonna 2008 Transvalin kouluttamana. Lisäksi hänellä on taskussaan erilaisia korttikoulutuksia, esimerkiksi tulityökortti. Jyrki pitää ihmisten parissa toimimisesta ja hän on halunnut toimia myös itse kouluttajan roolissa Transvalin sisäisissä koulutuksissa. Hän on vetänyt opinhaluisille transvalilaisille mm. kuormansidontakoulutuksia, trukkikoulutuksia jne.

Vuonna 2015 Jyrkille tuli eteen uudentyyppinen askel urallaan kun hän siirtyi Henkilöstöpalveluiden puolelle operatiiviseksi päälliköksi.  Toimenkuvaan operatiivisena päällikkönä kuuluu vakuutusasioita, reklamaatioita, asiakkuuksien hoitoa ja työntekijöiden päivittäisten asioiden hoitoa.

Jyrkin into oppia uutta ei ole laantunut, vaan hän on tällä hetkellä mukana Transval akatemian kautta puolen vuoden kestoisessa LEAN Six Sigma koulutuksessa. Koulutuksen tavoitteena on antaa työkaluja ja edellytyksiä tehokkaampaan työskentelyyn. LEAN on yksi keskeisiä logistiikkaprosessin tehostamiseen liittyviä metodeja. Transval on Suomen johtava talo LEANin hyödyntämisessä sisälogistiikan saralla.

”Olen viihtynyt Transvalilla hyvin, kuten jo nuo 21 vuotta hyvin konkreettisesti kertovat. Aina on tullut uutta opittavaa vuosien varrella. Palkitsevinta omassa työssäni on ehdottomasti monipuolisuus ja se, että harvoin on kahta täysin samanlaista päivää. Minulle on myös hyvin tärkeää se, että Transvalilla on saman henkisiä kollegoita. Tykkään myös siitä, että täällä on vapausasteita suorittaa työtehtävät omalla tyylillä. Hommat hoituu, se on tärkeintä.”