Siirry sisältöön
Logistiikan ulkoistaminen tukee muuttuvassa markkinassa – huomioi loppuvuoden kustannussäästöt

Epävarmuus värittää nyt monen yrityksen arkea. Volyymit ja tilanteet vaihtelevat, ja tulevaisuutta on hankala ennustaa. Liikevoitto voi sulaa hetkessä, jos muutoksiin ei pysty reagoimaan ajoissa.

Logistiikan ulkoistaminen on keino sopeuttaa yrityksen kustannusrakenteita. Se muuttaa kiinteitä kuluja muuttuviksi, keventää tasetta ja samalla pienentää markkinariskiä.   

 
Kuva: Transvalin johtaja Sakari Kiiskisen kertoo, kuinka logistiikan ulkoistaminen on keino sopeuttaa yrityksen kustannusrakenteita muuttuvassa markkinassa.
 

Logistiikan ulkoistaminen tarjoaa 10–30 % kustannussäästöt 

Logistiikka on tieto- ja materiaalivirtojen optimaalista liikuttamista. Kun volyymit ja tilanteet vaihtelevat, niiden vaikutus heijastuu logistiikkaan. Volyymin kasvaessa tuotannon tila hälyttää ja työntekijöitä ei ole tarpeeksi, ja toisaalta myynnin sakatessa töitä ei riitä kaikille. 
 
Jokaisen talous- ja yritysjohtajan on mietittävä, miten kustannukset saadaan sopeutettua epävarmoina aikoina. Jos henkilöstö ja koneet eivät ole aidosti muuttuvia kuluja, ne eivät jousta tarvittaessa. 

”Jos yrityksesi logistiikassa työskentelee yli viisi ihmistä, kannattaa kustannuksia tarkastella kriittisesti ja vähintään avata sisäisten kustannusten rakennetta. Ulkoistaminen ei sovi kaikille, mutta asian arvioiminen sopii. Ulkoistus voi muuttaa jopa yli 40 prosenttia logistiikan kiinteistä kuluista muuttuviksi ja samalla alentaa kokonaiskustannuksia”, kertoo Sakari Kiiskinen, Transvalin johtaja.

Logistiikkakumppani auttaa tehostamaan ja skaalaamaan toimintaa 

Kumppanina otamme logistiikan harteiltasi ja jaamme riskit kanssasi. Kun hoidamme logistiikkaa puolestasi, voit itse keskittyä omaan ydinliiketoimintaan.  

”On tärkeää, että kumppani pystyy jakamaan kuormitusta, kun volyymi laskee tai kysyntä nousee äkillisesti. Kun logistiikkakumppanin ja sen henkilöstön koko on merkittävä, se pystyy ohjaamaan työpanoksen nopeasti sinne, missä on kysyntää. Meiltä saat valmiiksi koulutettua henkilöstöä nopeallakin aikataululla. Kiireen keskellä ei kannata enää ryhtyä kouluttamaan vaan silloin korkeat volyymitkin hoituvat tehokkaasti erilaisten prosessien erityispiirteet osaavalla logistiikkahenkilöstöllä”, toteaa Kiiskinen. 

Autamme myös tehostamaan arkea. Varaston kierto ja varastoarvojen pieneneminen sekä läpimenoaikojen nopeutuminen näkyvät suoraan tuloslaskelman viimeisellä rivillä, niin valmistavassa teollisuudessa, tukkukaupassa kuin verkkokaupassakin. Jatkuva parantaminen on olennainen osa työtämme. 

Näin voimme logistiikkakumppaninasi auttaa:

  • Optimoimme materiaalivirtoja logistiikkatoiminnoissa  
  • Hyödynnämme datavirtoja ja kartoitamme pullonkaulat tuotannossa 
  • Tarjoamme yrityksellesi sopivan ulkoistusasteen 
  • Voit siirtää logistiikkahenkilöstön kirjoillemme, jolloin kiinteät henkilöstökulut muuttuvat muuttuviksi kuluiksi 
  • Voit ostaa varastoinnin ja palvelut, jolloin tilakustannukset pienenevät ja koneet sekä laitteet poistuvat taseestasi 
  • Tuomme tuotantoprosesseihisi vahvan lean six sigma -osaamisen ja muut tehostamisen mallit, joita meille on kertynyt pitkän kokemuksen kautta 

Tutustu myös miten olemme auttaneet asiakkaitamme logistiikkatoimintojen tehostamisessa

alkuunalkuun