Siirry sisältöön
Kiitos ja kiitollinen tästä yhteisestä vuodesta

Vuoden lopussa on hyvä katsoa peruutuspeiliin. Mitä teimme, missä onnistuimme, mitä harjoittelemme vielä uudelleen. Mille asiat ja kohtaamiset tuntuivat, miten kohtasimme toiset, Sinut.

Meille merkitykselliseksi nousivat edustamasi yrityksen kanssa tehtyjen asioiden lisäksi asiat, joissa olemme saaneet olla apuna, edistämässä tai tukemassa – teot normaalin työarkemme lomassa.

Yhteisiä konkreettisia tekoja

Lasten ja vähävaraisten lapsiperheiden tukemiseksi 20 paikkakunnalla Suomessa teimme vuosittaisen rahalahjoituksen nyt joulunaikaan sekä lahjoitimme yhdessä asiakkaidemme kanssa ”Hävikistä hyväntekeväisyyteen” palveluna uusia urheiluvaatteita ja elintarvikkeita muun muassa Hope ry:n kautta. Tätä työtä jatkamme ensivuonnakin, myös emoyhtiömme Posti on aloittanut Hopen kanssa yhteistyön.

Nuorten aikuisten osalta aloitimme Vamos-yhteistyön. Olemme tarjonneet työn parille kymmenelle nuorelle, jotka ovat olleet syrjäytymisvaaran uhan alla. Osa nuorista on ponkaissut kauttamme kohti unelmia opintojen pariin, osa on löytänyt pysyvämmän paikkansa meillä töissä. Meillä on Vamos-nuorista erinomaisen hyvä kokemus ja tuntuma. He ovat motivoituneita ja halukkaita tekemään töitä. Nuoret tekevät samoja töitä ja saavat samaa palkkaa kuin me muutkin transvalilaiset. Olemme päättäneet, että jatkamme Vamos-yhteistyötä ja palkkaamme jatkossakin Vamos-nuoria meille töihin ja otamme osaa heidän työelämävalmentajapalvelunsa kustannuksiin.

Vanhusten osalta aloitimme yhteistyön yhdessä emoyhtiömme Postin kanssa ei-sairaanhoidollista vanhuspalvelua tarjoavan Gubben kanssa. Tarjoamme vuoden verran nuorille työtä heille merkittävässä tehtävässä. He vierailevat yksinäisten ja vähävaraisten vanhusten luona viikoittain. Vanhukset saavat puolestaan apua arjen askareissaan, ulkoiluseuraa, keskustelukumppanin ja henkilön, joka on läsnä ja kuuntelee.

Huomioimme tänä vuonna myös kotieläimiä yhdessä asiakkaidemme kanssa, lahjoitimme ”Hävikistä hyväntekeväisyyteen” palveluna ruokaa Eläinsuojeluyhdistykselle.

Planeettamme osalta olemme antaneet yhteiskuntasitoumuksen osana Suomen kansallisia tavoitteita YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelman (Agenda 2030) toteuttamisessa. Olemme myös sitoutuneet tieteeseen pohjautuvaan Science Based Targets initiative (SBTi) -ilmastoaloitteeseen. Tavoitteemme on painaa omat päästömme täyteen nollaan 2030 mennessä.

Hävikistä hyväntekeväisyyteen

Aloitimme asiakkaillemme maksuttoman palvelun ”Hävikistä hyväntekeväisyyteen”. Keräämme ilman maksua sopimuslogistiikka-asiakkaidemme valitsemat tuotteet varastoillamme, ja toimitamme ne ilman maksua valituille hyväntekeväisyysyhdistyksille Suomessa.

Lahjoitettavia tuotteita ovat esimerkiksi käyttökelpoiset verkkokauppapalautukset, menneen sesongin sesonkituotteet. Tuotteet, joiden käyttöpäivämäärä lähestyy loppuaan, tuotteiden loppuerät, näytevarastotuotteet tai tuotteet, joiden pakkausilme on vanhentunut.  Yhteisinä näkökulminamme ovat eettisyys, ympäristö, kiertotalous ja kustannukset.

Nämä olivat tänä vuonna meidän transvalilaisten, yhdessä asiakkaidemme kanssa, tapa ottaa osaa yhteiskunnan ja Suomessa asuvien hyvinvoinnin parantamiseksi.

Jos kiinnostuit ”Hävikistä hyväntekeväisyyteen” palveluun, olethan yhteydessä omaan Transval asiakasvastaavaasi.

alkuun