Siirry sisältöön
Paulig vähentää satamalogistiikan kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 % yhteistyössä Transvalin ja Nesteen kanssa

Kansainvälinen elintarvikealan yritys Paulig vähentää merkittävästi Vuosaaren satama-alueen logistiikasta aiheutuvia kasvihuonekaasupäästöjään yhteistyössä meidän ja Nesteen kanssa. Otimme käyttöömme vetomestareissa, eli terminaalitraktoreissa, jotka kuljettavat Pauligin lastin Vuosaaren satamasta Pauligin varastoon, Neste MY uusiutuvan dieselin.

Tämä merkitsee merkittävää kasvihuonekaasupäästövähennystä Pauligin logistiikassa, sillä Neste MY uusiutuvan dieselin kasvihuonekaasupäästöt ovat jopa 90 prosenttia pienemmät polttoaineen elinkaaren aikana verrattuna fossiiliseen dieseliin*. Tämä tarkoittaa, että vuosittain säästetään 51 tonnia käytön aikaisia päästöjä.

"Ilmastotavoitteemme ovat Science Based Targets -aloitteen hyväksymiä. Tavoitteenamme on vähentää oman toimintamme kasvihuonekaasupäästöjä 80 prosenttia ja arvoketjun päästöjä 50 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Logistiikan puolella Pauligin tavoitteena on vähentää päästöjä 25 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Koska Pauligin logistiikka on yksinomaan kumppaneiden toteuttama, tämä edellyttää yhteistyötä Transvalin kaltaisten samanhenkisten toimijoiden kanssa”, toteaa Thomas Panteli, Paulig-konsernin toimitusketjusta ja hankinnasta vastaava johtaja.

Transval on ollut Pauligin pääasiallinen logistiikkakumppani Vuosaaren paahtimossa vuodesta 2014 lähtien. Transvalilla on kolme vetomestaria, jotka vastaavat Pauligin raakakahvin logistiikasta. Kaikki Vuosaaressa paahdetut kahvipavut tulevat tämän reitin kautta.

"Meille Transvalissa vastuullisuus näyttäytyy konkreettisina, mitattavina tekoina. Transvalin palvelut ovat jo 100-prosenttisesti hiilineutraalit, mutta kunnianhimoinen tavoitteemme on painaa omat päästömme täyteen nollaan vuoteen 2030 mennessä. Siirtyminen uusiutuviin polttoaineisiin on nopea tapa vähentää logistiikan hiilidioksidipäästöjä. Olemme hyvin ylpeitä sekä työntekijöinä että yrityksenä, että saamme yhdessä pitkäaikaisen asiakkaamme, Pauligin, ja Nesteen kanssa tehdä elämästä maapallolla hieman parempaa", sanoo Harri Petjala, Transvalin Logistiikkapalveluiden johtaja.

Neste, joka on 100-prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista tuotetun uusiutuvan dieselin tarjoaja, pitää kumppanuuksia yhtä tärkeinä.

"Oman hiilijalanjälkemme pienentämisen lisäksi ilmastotavoitteemme on vähentää asiakkaidemme kasvihuonekaasupäästöjä. On upeaa tehdä yhteistyötä Pauligin ja Transvalin kanssa näiden tavoitteiden saavuttamiseksi, ja olen iloinen nähdessäni, että meillä on sama lähestymistapa vastuullisuuteen ja samanlaiset arvot. Hiilineutraalia tulevaisuutta kohti kuljetaan nimenomaan yhdessä konkreettisilla askelilla", sanoo Nesteellä vastuullisista kumppanuuksista vastaava Heidi Peltonen.

PAULIG on perheomisteinen elintarvikealan yritys, joka luo uutta, kestävää ja sekä ihmisille että planeetalle hyvää tekevää ruokakulttuuria. Pauligin tavoitteena on olla vastuullisuuden edelläkävijä omalla alallaan ja vähentää oman toimintansa kasvihuonekaasupäästöjä 80 prosenttia ja arvoketjun kasvihuonekaasupäästöjä 50 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoden 2018 tasosta. Osana tätä tavoitetta Paulig aikoo vähentää logistiikkapäästöjä 25 prosenttia. Pauligin kahvista 100 % hankitaan vastuulliseksi varmennetuista lähteistä, ja Vuosaaren kahvipaahtimo toimii jo hiilineutraalisti.

 

Lähteet:
* Elinkaaripäästöjen ja päästöjen vähentämisen laskemiseen käytetty menetelmä on uusiutuvia energialähteitä koskevan EU-direktiivin (2009/28/EY) mukainen.

alkuunalkuun