Transval Akatemia järjesti yhteistyössä Keudan kanssa jo viidennen esimieskoulutuksen ja valmistujaisia vietettiin turvallisesti etänä joulukuun puolivälissä. 22 esimiestä valmistui ryhmästä joko Lähiesimiehen ammatitutkintoon tai Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkintoon.

”Koulutuspäiviä esimieskoulutuksen ryhmissä oli vuoden 2020 aikana 383 päivää, lisäksi toteutettiin myös esimiesten päivittäisjohtamisen koulutus, sekä nopeutettu kolmen puolikkaan päivän mittainen esimieskoulutus. Näissä oli yhteensä 132 osallistujaa”, kertoo Transvalin koulutusvastaava Tuukka Pajula.

Vuosi 2020 oli myös poikkeuksellinen, kun korona-aika muutti lähiopetuksen kokonaan Teamsin kautta tapahtuvaksi etäkoulutukseksi.

”Muutos saatiin onneksi tehtyä ns. lennosta ja tämä ei aikatauluja tai tahtia muuttanut, vaan saimme jatkettua koulutusta suunnitellusti”, Pajula jatkaa.

Esimieskoulutuksissa koulutettavat saavat lisäoppia muunmuassa työturvallisuuden johtamiseen, päivittäisjohtamiseen, valmentavaan johtamiseen, asiakaspalvelun sekä talouden johtamiseen ja myös erilaisten työkalujen käyttöön. Koulutuksissa on ollut vahva kytkös Transvalin tapaan toimia. Lähes poikkeuksetta Transvalin oma kouluttaja on ollut mukana kouluttamassa omaa osuuttaan, tai alustus päivän aiheeseen on ollut Transvalin edustajan pitämä.

”On ollut hienoa huomata, kuinka koulutuksen eri osa-alueilta tehdään oivalluksia oman esimiestyön kehittymisen tueksi ja saadaan harjoitusten kautta hyviä kokemuksia, joita sitten myös jaetaan koulutusten osallistujien kesken”, Pajula kertoo.

Yksi valmistuneista on Tampereella tiiminvetäjänä toimiva Toni. Toni on ollut Transvalilla jo yli 10 vuotta logistiikan tehtävissä, joista pari viimeisintä tiiminvetäjänä. Hän osallistui koulutukseen oman esimiehen kannustuksesta.

”Vaikka on korona-aika, ja koulutus järjestettiin etänä, se meni kaiken kaikkiaan hyvin. Konkreettisin asia, mikä minulle jäi koulutuksesta mieleen on se, kuinka esimiehen tulee jatkuvasti kehittyä alaisen perehdyttämisessä ja ohjaamisessa. Asiat muuttuvat nopealla tahdilla ja koulutuksesta sai valmiin pohjan miten jatkuvaa kehitystä voi harjoittaa

esimiestyössä.”

Kuudes ryhmä innokkaita esimiehiä on aloittanut jo syksyllä 2020 ja ryhmä valmistuu vuoden 2021 puolella. Transval Akatemia tarjoaa työntekijöillemme niin täsmäkoulutuksia kuin myös laajempiakin oppikokonaisuuksia.