Transval otti alkukesällä käyttöönsä vuonna 2008 valmistuneen, yli 10 000 neliömetrin varastotilan Helsingin Vuosaaresta. Entuudestaan yhtiöllä on yli 350 000 neliötä varastotilaa. Uusi varasto on Vuosaaren sataman ja hyvien liikenneyhteyksien läheltä. Ensimmäisten asiakkaiden tuotteita otetaan jo varastoon sisälle. Varasto tarjoaa työtä jopa 50 henkilölle.

Poikkeusoloissa ja vakavissa häiriötilanteissa yhteiskunnan yksi kriittisistä toiminnoista on logistiikka. Transvalin Sopimuslogistiikkaa johtava Jukka Pyykkö kertoo, että koronaepidemian alkumetreillä useat asiakkaat kysyivät Transvalilta pikaisesti lisää varastotilaa.

– Suomi on logistiikan kannalta saari. Tavaraa saapuu meille niin Euroopasta kuin Aasiastakin. Meille Suomessa asuville ja Suomessa yritystoimintaa pyörittäville on tärkeää, että erityisesti poikkeustilanteissa yrityksillä on riittävästi varastointipuskuria – eli tuotteita on maantieteellisesti Suomessa sijaitsevissa varastoissa. Riittävällä varastointikapasiteetilla yritysten tuotteet kuten yritysten käyttämät komponentit, elintarvikkeet, käyttötarvikkeet ovat siis jo valmiiksi Suomessa, jolloin riippuvaisuus tuonnista poikkeusoloissa vähenee, Jukka sanoo.

Suomessa käytettävistä kuivaelintarvikkeista joka kolmas kulkee Transvalin varaston kautta kauppoihin, koteihin, sairaaloille ja esimerkiksi ravintoloihin. Samoin Transvalin varastoilta lähtee esimerkiksi sairaalatarvikkeita, suojavarusteita, puhdistus- ja desinfiointiaineita. Varastoissa on tuotteita, joita tarvitaan arjessa ja erityisesti myös kriisitilanteessa tarvittavia tuotteita.

–  Kun yritysten tarvitsemat tuotteet ovat poikkeusolotilanteen aikana Suomessa, tuotannot voivat pyöriä ja valmiit tavarat saadaan maailmalle. Jos esimerkiksi komponenteista tulee pula, niitä ei saa esimerkiksi Kiinasta lisää, on vaarana, että yritykset joutuvat sopeuttamaan toimintaansa, Jukka kertoo

Monikanavaisuus ja hiilineutraalius tahtotilana

Lehtosen arvion mukaan Suomessa yritykset saattavat joutua sulkemaan kivijalkakauppoja, jolloin tulee nopea tarve kasvattaa verkkokauppajakelua. Logistiikan kumppanivalintaan kannattaa paneutua tarkasti.

–  Verkkokaupan logistiikan osaaminen sekä kyvykkyys mahdollistavat muutoksen nopeasti. Monikanavaisuus, toisin sanoen tukku-, kivijalkakauppa- ja verkkokauppa yhdessä, ei ole sanahelinää, vaan se on monelle yritykselle elinehto näinä haastavina aikoina, Jukka sanoo.

Yritykset odottavat varastointitilalta sen soveltuvuudelta varastoitaville tuotteille turvallisuuden, lämpötilasäädeltävyyden ja esimerkiksi 24/7 toimivuuden lisäksi hiilineutraaliutta.

–  Olemme ympäristövastuullinen toimija, varastomme ovat 100 % hiilineutraalit, Jukka toteaa lopuksi.

Transval on Sopimuslogistiikan, ulkoisen varastointitilan ja niissä tehtävien palveluiden, markkinajohtaja Suomessa. Varastotilat ovat turvallisia, vartioituja ja 100 % hiilineutraalit. Transvalin uusi varastotila Helsingin Vuosaaressa on 10 000 neliömetriä. Tila on 9 metriä korkea ja siellä on 17 600 lavapaikkaa. Varasto on moniasiakasympäristö, jossa on mahdollisuus varastoida myös pientavaraa. Aidatulla alueella on jatkuva kameravalvonta läpi vuoden.

 

Haluatko keskustella logistiikan ulkoistusratkaisuista? Ota yhteyttä, niin kartoitetaan yhdessä mahdollisia ratkaisumalleja toimintaanne

Tarvitsetko lisää varastotilaa? Lue lisää varastointipalveluistamme.

Kiinnostaako sinua sisälogistiikan tehostaminen? Lataa tästä Transvalin sisälogistiikkaopas