Maailmanlaajuisella koronavirusepidemialla on hyvin todennäköisesti vaikutuksia Transvalin asiakasyritysten toimintaympäristöön ja materiaalivolyymeihin. Varaudumme täällä Transvalissa mahdollisesti tuleviin muutoksiin myös sinun yhtiösi osalta.

Koronavirusepidemian myötä voi tulla volyymi- tai henkilöstötarvemuutoksia. Me varaudumme tähän nyt ja käymme henkilöstömme kanssa neuvottelut, jotta pystyisimme reagoimaan mahdollisimman hyvin yhtiösi tarpeisiin – joko lisäämällä transvalilaisia tarpeesi mukaan tai vähentämällä hetkellisesti tekemisemme määrää.

Kumppanina haluamme toimia yhtiösi tarpeen mukaisesti ja uskomme, että löydämme tilanteeseen kuin tilanteeseen ratkaisun. Uskomme, että yhdessä vahvasti tekemällä ja nopeasti reagoimalla muutokseen toimimme vastuullisesti, niin henkilöiden kuin yhtiöiden kannalta.

”Tässä koko maailmaa koskevassa haastavassa tilanteessa nopea reagointi ja riittävän ajoissa varautuminen on vastuullista ja välttämätöntä henkilöstön ja yhtiön toimintaedellytysten turvaamiseksi. Ykkösprioriteettimme on henkilöstömme, kumppaneidemme ja asiakkaidemme terveys ja hyvinvointi. Olen kiitollinen ja ylpeä koko henkilöstömme vahvasta sitoutuneisuudesta ja yhteishengestä erityisesti näin poikkeuksellisena aikana”, Transval Groupin johtaja Harri Kämppä sanoo.

Pidämme todennäköisenä, että tilanne saattaa vaikuttaa nopeallakin aikataululla asiakkaiden kautta Transvalin toimintaan. Vallitsevan tilanteen vuoksi Transval haluaa varautua mahdollisiin muutoksiin hyvissä ajoin ja suunnitella varautumistaan vastaamaan asiakasyritysten tarvetta.

”Olemme ennennäkemättömän tilanteen edessä. Seuraamme tilanteen etenemistä jatkuvasti. Jos yhdellä asiakasyrityksellä on toimintaansa nähden liikaa henkilöstöä ja toisella asiakasyrityksellä liian vähän henkilöstöä, johtuen esimerkiksi yrityksen oman henkilökunnan sairauspoissaoloista, haluamme tarjota näitä työtehtäviä joustavasti ja asiakkaan tarpeet sekä vaatimukset huomioiden henkilöstöllemme. Lupaan, että teemme kaikkemme, jotta selviämme yhdessä tästä haastavasta ajasta mahdollisimman pienillä vaikutuksilla. Koko yhtiön johto kantaa huolta jokaisesta transvalilaisesta, kumppanistaan ja asiakkaastaan.”

Käynnistämme yhteistoimintaneuvottelut, joissa neuvottelemme mahdollisuudesta tarjota työtehtäviä henkilöstöllemme eri asiakkuuksista ja aivan viime kädessä lomautusmahdollisuudesta. Transval tulee ehdottamaan yhteistoimintaneuvotteluissa, että voisimme neuvotella mahdollisimman joustavasti esimerkiksi vuosilomavapaiden, saldojen ja pekkasvapaiden käyttömahdollisuudesta, jotta vaikutukset henkilöstölle olisivat mahdollisimman pienet.