Transvalin Harjavallan toimipisteessä vietettiin kakkukahveja ja todella hyvästä syystä. Yksikkö saavutti 500 työtapaturmattoman päivän merkkipaalun. Yksikössä työskennellään käyttäen työkoneita aina konttikurottajasta vastapainotrukkeihin ja pienempinä työkaluina naulaimia, vannekoneita ja tarvittaessa vanhaa kunnon lekaakin. Vaikka työympäristö ei ole helpoimpia, siitä huolimatta yksikkö saavutti tämän merkkipaalun.

Kysymys kuuluu, miten tämä on onnistunut?

Operatiivinen päällikkö Toni Jokela

” Tärkein turvallisuuden tae on turvallisuusasenne. Yksiköön on jo alkuhetkistä onnistuttu luomaan ilmapiiri, joka tukee turvallisen työn tekemisen kulttuuria. Asiakasyhteistyö on ollut alusta saakka mutkatonta ja saumatonta ja näin ollen omalta osaltaan tukenut turvallisimpien työtapojen ja menetelmien käyttöönottoa. Tämä saavutus on ollut mahdollista vain koko henkilöstön yhteistyöllä, kiitos siitä kaikille!”

Panostus työturvallisuuden kehittämiseen on ollut merkittävä. Paikallisesta turvallisuuskehityksestä vastaa Turvallisuus- ja kehityskoordinaattori Maria Johansson, tukenaan koko Transvalin kehitysorganisaatio.

” Toimenkuvani antaa minulle aidosti mahdollisuuden vaikuttaa työympäristön ja menetelmien turvallisuuteen. Asianmukainen kalusto, hyvät perehdytykset ja työohjeet sekä oikealla asenteella varustettu henkilöstö ovat mahdollistaneet tämän saavutuksen. Meidän näkökulmastamme matka on vasta alussa ja nolla tapaturmaa tulee olemaan jatkossakin ainoa oikea tavoite” toteaa Maria.

Transvalissa julkaistaan marraskuun puolessa välissä päivitetyt turvallisuusstandardit, joilla yhtenäistetään turvallisuuteen liittyviä toimintamalleja. Näiden standardien avulla saadaan turvallisuuden parhaat käytännöt jaettua koko Transvalin moninaiseen asiakasympäristöön.