Transval tekee joululahjoituksen jo yhdeksäntenä vuotena lasten hyväksi. Perinne on saanut alkunsa vuonna 2008, jolloin ensimmäinen lahjoitus tehtiin Tuusulan perhetukikeskukselle. Matkan varrelle on myös mahtunut vuonna 2011 toteutettu joulukiertue, jolloin toimimme joulupukin logistisena kumppanina lastaten, purkaen ja jakaen lahjoja Helsingistä Lappiin asti.

Päätös lahjoituksen tekemiseen sai alkunsa, kun me Transvalilla pohdimme, miten joululahjoihin varatuilla varoilla saisimme tuotettua eniten iloa ja joulumieltä sitä eniten mielestämme tarvitseville. Päädyimme tavaralahjoitukseen kunnallisille lastenkodeille, jotka usein kamppailevat tiukkojen budjettien kanssa. Lahjoituksen olemme aina vieneet henkilökohtaisesti paikanpäälle, muutaman tontun toimesta.

Erityisen mieleenpainuvaa on ollut huomata lastenkodin henkilökunnan sitoutuminen ja hyvin lämmin tunnelma riippumatta missä päin Suomea tonttumme ovat minäkin vuonna käyneet. Paikan päällä tarinat näiden lastenkotien arjesta ovat olleet herättäviä ja vahvistaneet sitä, että päätös lahjoituksen tekemisestä on ollut oikea.

Tänä jouluna lahjoitus annettiin Turun kaupungin pienten lasten vastaanottokodille.

Toivelistalla oli muun muassa TV, dvd – ja cd -soittimia, pelejä ja urheiluvälineitä, kuten jääkiekkomailoja, jalka- ja koripalloja sekä jouluvalot. Toivomme näiden lahjojen tuovan jälleen iloa lasten arkeen.

Jouluiloa toivottaen ja menestystä vuodelle 2018, Transvalin väki.