Oli ilo päästä seminaaripuhujaksi vuoden päämessu tapahtumassamme Logistics & Distribution messuilla 11.10. Aiheekseni valikoitunut ”Ulkoistaminen ei ole peikko” oli luonteva tilaisuus itsellekin jäsentää sisälogistiikan ulkoistamisen omakohtaisia kokemuksia sekä ulkoistettavana, että ulkoistajana.

Muutosvastarintahan on luontainen inhimillinen piirre, joka on osaselitys ihmisen roolille luomakunnan kruununa. Muutosvastarinnan ansiosta meille on ollut mahdollista rakentaa kulttuuriperintömme, se on auttanut hengissä selviytymisessä ja estänyt meitä syöksymästä suin päin vaaroihin. Kuten kaikki hyvät asiat, myös muutosvastarinta sisältää liiallisesti annosteltuna olla haitallinen. Erityisesti silloin kun sisälogistiikkaa ulkoistetaan, yleensä toiminta jatkuu asiakkaan tiloissa ja pääosin vanhalla henkilökunnalla. Tämä asettaa meille ulkoistuksen vastaanottajana erityisen haasteen muutosvastarinnan ja pelkojen hälventäjänä. Näitä Transvalissa timantiksi hiottuja menetelmiä esittelin seminaarissa ja saamani vastaanoton perusteella myös kuuntelijat tunnistivat niin kipupisteet kuin ratkaisujemme edutkin.

Itse olen eduista kouriintuntuvimpana työntekijän kannalta kokenut mahdollisuuden tehdä työtä oman ydinosaamisen, eli logistiikan parissa. Yleisesti yrityksissä sisälogistiikka on avustava toimi, ei ydinliiketoiminta, kun taas Transvalilla sisälogistiikka on se juttu. Mahdollisuus kehittää toimintaa ja kehittyä yhä paremmaksi ammattilaiseksi paranevat, kun on osa yritystä, jossa sisälogistiikan ratkaisut ovat arvokkain tuote.

Asiakkaamme saa odottamiensa säästöjen ja laadun paranemisen lisäksi myös odottamattomia ”bonuksia”. Ulkoistuksessa syntyvä rajapinta tuo toiminnoissa olevia häiriötekijöitä näkyviksi ja näin myös luo mahdollisuuden korjata ne. Kun näitä häiriötekijöitä yhdessä korjataan, saadaan yhteenlasku 1+1 tuottamaankin lopputulokseksi 3.

Paras palaute minkä voin seminaaripuhujana saada, tuli sieltä takarivistä. ”Ulkoistus taitaakin olla ihan hyvä juttu”.

Seuraavan kerran saan tilaisuuden oppia kuulijoilta Lasti- ja kuljetusturvallisuus-seminaarissa 14.-15.11.2017 Helsingissä, jossa olen kertomassa käyttäjäkokemuksistamme tekoälyn soveltamisesta lastinsidonnan varmistamisessa. Järjestelmää esittelemme yhdessä yhteistyökumppanimme Conexbirdin kanssa. Vielä ehtii mukaan, ilmoittautuminen linkissä https://www.facebook.com/utumkk/posts/825031917689136 . Tilaisuuden järjestää Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus.

Hyvää syksynjatkoa kaikille!

Pekka Paavilainen
projektipäällikkö
puh. 0400 767 561
etunimi.sukunimi@transval.fi

Blogi

Pekka Paavilainen
Projektipäällikkö

Vastaan Transvalilla asiakkaidemme pakkauksiin ja pakkaamiseen liittyvien ratkaisujen kehittämisestä. Kaikki mikä liittyy erimuotoisten ja –kokoisten tuotteiden pakkaamiseen on lähellä sydäntäni. Kyse on aina ensin asiakkaan tarpeiden ja ongelmien tunnistamisesta ja oikeiden ratkaisujen löytämisestä. Se on kiehtovaa, voisi melkein sanoa että mitä haastavampi tapaus on ratkottavana, sitä enemmän nautin sen ratkaisemisesta.