Transval Group osti heinäkuussa Humanlink-yhtiöiden osake-enemmistön. Vuonna 2003 perustettu Humanlink on Suomen ja Baltian maiden johtava kaupan alan ulkoistus- palveluyhtiö. Yhtiön vahva osaaminen hyllytys- ja kassapalveluissa tehostaa kaupan sisäistä logistiikkaa ja henkilöstön optimointia.

Voimahyllytys ja voimakassa – suoriteperusteisuudesta etua kaupan volyymivaihteluihin

Humanlink tunnetaan Voimahyllytys-  ja Voimakassa -konsepteistaan. Suoriteperusteinen rivihinnoittelu hyllytyspalveluissa ja kuittiperusteinen hinnoittelu kassapalveluissa kohdentavat yrityksen asiakkaiden kulut käsiteltyjen volyymien mukaan. Osaavan hyllytys- ja kassahenkilöstön saatavuus ja henkilöstön optimointi tuovat kaupalle myös lisää joustavuutta kausivaihteluissa. Samalla kaupan oma henkilöstö voi panostaa enemmän asiakaspalveluun sekä kampanja- ja esillepanosuunnitteluun.

Keskiostoksen lisääminen ja asiakaskokemuksen parantaminen ytimessä

Kyse ei ole kuitenkaan pelkästään kustannusten trimmaamisesta ja tehokkuuden parantamisesta vaan myös keskiostoksen lisäämisestä. ”Voimahyllytyksen tehokkuus myynnin kasvattajana on selkeästi nähtävissä.  Brändi-,  konsepti- ja kampanjatuotteissa jopa 20% lisää myyntiä voidaan saavuttaa kun hyllyt ovat täynnä ja siististi eteenvedettyinä,” sanoo Humanlinkin toimitusjohtaja Jarkko Tainio.

Kaupan alalla asiakaskokemuksen merkitys on keskeisessä roolissa asiakasuskollisuuden rakentajana. ”Pidämme huolta siitä, että myymälän loppuasiakas on tyytyväinen. Ketään ei hyödytä se, että hylly on tyhjä ja asiakas ei saa tarvitsemaansa tuotetta – ja tuote-erä seisoo takavarastossa. Tai että kassalla on pitkä jono kassapalvelun hitauden takia. Autamme asiakkaitamme saamaan nämä haasteet kuntoon päivittäisessä toiminnassa,” täsmentää Tainio.

Kasvu ja kansainvälistyminen ovat yhteinen tavoite

Humanlinkin osto on osa Transvalin kasvu- ja kansainvälistymisstrategiaa. Humanlinkin pitkäaikainen osaaminen kaupan alalla yhdistettynä Transvalin johtavaan sisälogistiikan kokemukseen luovat hyvän pohjan uuden Retail Services -liiketoiminnan käynnistämiseen Transval-konsernissa. Samalla Transval saa hyvän jalansijan Baltian maissa.

”Humanlinkin kehittämät alan johtavat konseptit auttavat meitä laajentamaan sisälogistiikan osaamistamme syvemmälle kaupan ketjussa varastokeräilystä aina hyllytykseen ja kassalle asti. Tämä mahdollistaa uudenlaisten palveluiden tarjoamisen asiakkaillemme. Tehty kauppa edesauttaa myös Transvalin muiden liiketoiminnan osa-alueiden laajentamista Baltiaan,” sanoo Suomen Transval Groupin toimitusjohtaja Risto Vilo.

Humanlink toimii Suomen lisäksi Virossa ja Latviassa työllistäen kokonaisuutena noin 270 kaupanalan ammattilaista.