Ensimmäisenä maailmassa Transval osallistuu teknologian käyttöönottoon, jossa hyödynnetään oppivaa tekoälyä varmentamaan lastaus- ja sidontatoimenpiteet. Oppiva tekoäly tehostaa entisestään rahdin turvallisuutta kuljetuksen aikana ja nostaa rahdin ehjänä säilymisen todennäköisyyttä.

Palvelulla ja uudella teknologialla halutaan tuoda hyötyjä ennen kaikkea rahdin omistajalle, mutta turvallisuuden kasvusta hyötyy jokainen osapuoli. Ilman ikäviä yllätyksiä projektit valmistuvat ajallaan, säästetään luontoa ja rahaa sekä pystytään tuomaan suomalaiselle teollisuudelle kaivattua kilpailukykyä.

Vuoden 2017 aikana palvelun tarjontaa laajennetaan ja uusia asiakkaita otetaan mukaan palvelun piiriin. Samalla palvelu optimoidaan uusille eri tyyppisille rahdeille, joita varten Transval etsii aktiivisesti uusia kiinnostuneita vientiyrityksiä.

“Transval tavoittelee entisestään entistä parempia ja laajempia lisäarvopalveluja tarjottavaksi asiakkailleen. On tärkeää, että pysymme kehityksen aallonharjalla ja tuomme jatkuvasti uusia palveluita markkinoille. On hienoa, että pääsemme ensimmäisenä maailmassa tuomaan tämän edistyksellisen ja Suomessa kehitetyn teknologian juuri meidän asiakkaillemme”, kertoo Transvalin projektipäällikkö Janne Tossavainen.

Teknologia otetaan käyttöön yhteistyössä suomalaisen Conexbird Oy:n kanssa. “Conexbird on patentoinut ja kehittänyt teknologiaa useamman vuoden ajan. On todella hienoa, että Transvalista löytyi vastakaiku ajatuksillemme ja heidän kauttaan saamme erinomaisia käyttökohteita teknologiallemme. Yhteistyömme on toiminut erinomaisesti”, kuvailee Conexbird Oy:n toimitusjohtaja Teuvo Heikkilä.

Transval hyödyntää lastausten varmentamiseen Conexbirdin kehittämää sidonnan riittävyyttä ja laatua arvioivaa mobiilisovellusta ja värähtelyteknologiaan perustuvaa laitetta. Värähtelyä hyödyntäen laite arvioi sidonnan tiukkuuden ja havaitsee muutokset kuten rahdin liikkumisen tai sidontaketjun löystymisen.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Pekka Paavilainen
Puh 0400 767 561
email: pekka.paavilainen@transval.fi